Albatross i klubbmesterskapet

Philip (24) leverte sitt livs slag under klubbmesterskapet på Drøbak Golfklubb lørdag.

Publisert

Philip McGowan fra Drøbak kom på en delt 12. plass i årets klubbmesterskap i Drøbak Golfklubb i helgen, men det er ikke denne plasseringen som han kommer til å huske resten av livet: Lørdag slo Philip en «albatross» på par 5-hullet øverst i kroken vest for Belsjø Platå.

Med andre ord: Philip brukte to slag på å få ballen i koppen på dette hullet – som «normalt» skal slås på 5 slag for å oppnå «par»: -En fantastisk følelse, og en «karamell» jeg kan suge på i mange, mange år, sier en fornøyd Philip, som har spilt golf siden han lærte å gå.
 
– Albatrossen på hull 8 lyste opp et relativt mørkt scorekort på lørdag, og gjorde at det ble en bra dag på banen tross resultatet, sier Philip og forteller at han fikk den oppvekkeren han trengte for de resterende 11 hullene på en relativt tung ettermiddag.

Nå venter jeg bare på en «hole-in-one» sånn at jeg kan avgjøre hva som er best….

Første albatross på par 5-hull

 -Jeg kan ikke huske at noen har slått en albatross på et par 5-hull i løpet av klubbens mer enn 30-årige historie, sier DGKs pressekontakt J. Ketil Steine, og forteller at han i farten kan huske to albatrosser på par 4-hull på Drøbak Golfklubbs bane tidligere.

-Når du slår en albatross på et par 4-hull, betyr dette at du slår ballen rett i koppen på ett slag – altså såkalt «hole-in-one», sier Steine, som mener at en albatross på et par 5-hull slår alt.

-Par 5-hullene er de lengste på golfbanen, og du skal kombinere dyktighet, presisjon, lengde og – ikke mist flaks – for å slå ballen i hullet på bare to slag på et hull som er nesten 450 meter langt. 

Powered by Labrador CMS