Med en score på sju under par inntok Alvaro Quiros og Rory McIlroy ledelsen av Masters etter første dag. Det er under alle omstendigheter imponerende, siden vi tross alt snakker om en majorturnering. Men det var nesten ingen vind, fairwayene var myke, og flaggene var nokså enkelt plassert. Nesten halve startfeltet skjøt par eller bedre på den første runden.

Og det kommer til å bli vanskeligere etter hvert. Fairwayene og greenene blir enda hardere, siden det ikke er meldt verken nedbør eller kaldere vær utover i uken. Men man skal ikke ta noe vekk fra prestasjonen til Quiros og McIlroy. Quiros hadde sogar ny caddie på bagen denne uken – Gareth Lord – som pleide å passe på køllene til Robert Karlsson.

Y.E Yang og K.J Choi ligger på delt tredjeplass etter sine runder på fem under par.

– Det er en veldig god bane for koreanere, mente Yang.

Verdens i øyeblikket beste golfspiller, Martin Kaymer, har slitt voldsomt i de tre første forsøkene på å temme Augusta. Bedre ble det ikke torsdag, da han åpnet med en 78-runde. Bare fire spillere gikk verre på torsdag, og to av dem spiller på Champions Tour. Kaymer traff bare seks av 14 fairwayer, og trengte 35 putter.

– Det er synd. Det er en stor turnering, og det er litt frustrerende, sa han etterpå.

Verdenstoer Lee Westwood er brukbart med etter første runde. Han gikk på 72 slag, men dro rett ut på rangen etterpå.

– Hvis du ikke klarer å treffe hullet fra en meter, så kommer du til å slite, kommenterte han.

Regjerende mester Phil Mickelson åpnet med en solid 70-runde, etter at han byttet strategi og bare puttet én driver i bagen – ikke to, slik han sa han skulle gjøre tidligere i uken.

– Jeg skjøt meg ikke ut av det, men jeg hentet ikke inn terreng på resten av startfeltet, slik jeg ønsket. Så jeg er nødt til å gjøre det i morgen, sa han.

Tiger Woods noterte seg for 71 slag, etter at han bare gjorde birdie på ett av banens fire par fem-hull. Men det bekymret han seg ikke nevneverdig for.

– Jeg er bare seks slag bak, sa han – en score som kunne vært vesentlig bedre om han bare hadde senket noen putter. Både på hull 15 og 18 misset han relativt korte birdieputter.

Ricky Barnes og Matt Kuchar er fire under par, mens – gledelig nok – Sergio Garcia henger like bak på tre under par.

P.S Henrik Stenson brukte hele åtte slag på banens fjerde hull – et par tre hull. Han kom til slutt i hus på 83 slag – 11 over par. Det er soleklart sist.