Mens andre norske navn stjeler overskriftene, har Aksel K. Olsen sneket seg under radaren og blitt Norges heteste navn på amatørsiden. Siddisen har de siste ukene klatret helt opp til 33. plass på verdensrankingen for amatører. Han er dermed den eneste nordmannen i topp-100 på WAGR.

Olsen er snart ferdig med studiene ved University of South Florida (USF). Han studerte tidligere ved Wallace State University, der han rakk å vinne to turneringer før han begynte på det høyere rangerte USF.

 I mars tok han sin første seier i NCAAs divisjon 1, det øverste nivået i det amerikanske collegesystemet, og for en uke siden fulgte han opp med en ny seier i American Athletic Conference Men’s Golf Championship. 

Jeg må innrømme at jeg er ganske overrasket over meg selv dette året

Aksel K. Olsen til golfweek.com

Denne uken har den amerikanske nettsiden golfweek.com blitt bedre kjent med nordmannen, som på kort tid har blitt et kjent navn i college-kretsene. Denne sesongen kan han skilte med imponerende ni topp-20-plasseringer, fire topp-10-plasseringer og to seiere.

– Jeg må innrømme at jeg er ganske overrasket over meg selv dette året, medgir Olsen overfor golfweek.com

Han fremstår som en helt ny spiller i sitt andre og siste år ved USF. Lagkamerat Rigel Fernandez sier han la merke til en stor endring i mentaliteten til Olsen før årets sesong.

– I fjor kom han og visste ikke om han kom til å starte for laget. I år kom han og sa at han skulle starte.

Golfweek.com beskriver steget han har tatt opp som «bemerkelsesverdig». For ett år siden var han rangert som den 628. beste spilleren i collegesystemet. Nå er han nummer 32!

Lagets trener, Steve Bradley, sier til golfweek.com at den største endringen hos Olsen har vært arbeidsmoralen. Han sier Olsen også spiller med mye mer selvtillit etter at han kom ordentlig inn i varmen i sin nye skole. Selv om det tok sin tid:

– På slutten av våren i fjor hadde vi en samtale der jeg fortalte ham at han hadde nok talent, men for å kunne bidra til laget måtte han endre noen ting, forklarer Bradley.

– Han kom fra Norge og var en ganske god spiller etter videregående, men så plutselig kommer man til en stor skole. Jeg tror han følte seg litt borte, og hadde problemer med å tilpasse seg. Nå virker han mye mer komfortabel med hvem han er.

Olsen er nå nominert til prestisjetunge Division 1 Jack Nicklaus National Player of the Year Award. Finalistene vil bli annonsert 25. mai, og vinnerne en uke senere. Her vil vinneren blir presentert under avslutningsrunden av Memorial Tournament på PGA-touren.

I tillegg til utmerkelsen vil de fem beste spillerne i kåringen få mulighet til å delta i Barbasol Shootout 4. juni. Her skal spillerne kjempe om en startbillett i årets fjerde og siste major, PGA Chamionship på Baltusrol 14. til 17. juli.

Snart venter en ny tilværelse for Olsen. Da tar han steget inn i de profesjonelles rekker. Planen er å flytte hjem til Europa for å konkurrere på Nordic League. Men før den tid er fokus rettet mot avslutningsturneringen NCAA Championship for USF.

Les hele Golfweek-artikkelen her