Etter torsdagens åpningsrunde på Sawgrass var det to briter som okkuperte de to øverste plassene på leaderboardet. Hverken Martin Laird eller Ian Poulter klarte imidlertid å ta med seg det gode spillet til fredagen, og dermed er det nå fire amerikanere på de øverste plassene på leaderboardet (-8). 

 

Zach Johnson i tet leverte dagens beste runde på seks under par, og gjorde et byks på 27 plasser.

 

– Jeg holdt ballen der man trenger å slå den. Missene mine var på de rette stedene. Jeg var aggressiv når jeg kunne være aggressiv, og jeg reddet meg bra inn noen ganger. Men for å levere en slik score må man putte bra, og det er klart at det er det jeg har gjort best så langt, sa Johnson.

 

Seks slag bak toppen av leaderboardet klatret Tiger Woods opp til to under par for turneringen, med en runde på 68 slag. Tiger stod i fare for å misse cuten to ganger på rad for første gang, men samlet seg midt i runden med fire birdies på rad. 

 

– Jeg hadde satt meg et mål på 66 slag, jeg tenkte at da ville jeg ligge fire eller fem slag bak. Men jeg har fortsatt en god mulighet, sa Woods som gikk sin første runde på 60-tallet på ni forsøk.

 

En som ikke får vært med videre er Rory McIlroy. Nord-iren tapte i forrige uke i playoff på Quail Hollow, men Sawgrass kan straffe til og med formspillere. McIlroy startet med birdie på det første hullet, noe som også bli hans eneste for dagen. Dette var første gang på over et år han misset cuten, men tredje gang på tre forsøk han misser cuten i The PLAYERS Championship. Han har aldri levert en runde under par i turneringen tidligere.

 

– Forhåpentligvis kommer jeg tilbake hit de neste 20 årene. Om jeg ikke finner ut av det på det 20. forsøket, så er det noe galt.

 

Mest overraskende var det kanskje likevel at Steve Stricker måtte reise hjem tidlig denne uken. Med 49-turneringer på rad på riktig side av cutstreken, var han den spilleren på touren som hadde gått flest turneringer på rad uten å misse cuten. Frem til i går.

 

 

Høydepunkter