På de hullene rakk Oslo-golferen å gå to under par. Tutta gjorde to birdies og fem par, og deler med det foreløpig 20. plassen i den regntunge åpningen av Pure Silk Bahamas LPGA Classic sammen med 13 andre spillere.

Amerikaneren Brooke Pancake leder i klubbhuset med en runde på seks under par, ett slag foran Natalie Gulbis, Brittany Lincicome og verdenstoer Inbee Park. Nybakt verdensener Lydia Ko er foreløpig fem slag bak, men rakk bare å spille åtte hull.

Suzann «Tutta» Pettersen har gjort store utskiftninger i støtteapparatet før årets sesong. Butch Harmon er engasjert som ny trener, og sammen med toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i Norges Golfforbund skal puttingen forbedres.

– Jeg er sikker på at det nye opplegget vil gi resultater, men mirakler skjer ikke over natta. Det er hardt arbeid over tid som teller, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Sesongåpningen i Florida forrige ble ikke som håpet resultatmessig, men det har en naturlig forklaring. I følge Tuttas manager Geir Olav Killingstad stivnet stivnet skulderen stivnet til mens hun spilte en turnering med samarbeidspartnere dagen før åpningen. Tutta hadde problemer med å gjennomføre svingen, men valgte likevel å stille til start.

Nå har hun fått behandling med trykkbølgemaskin og var tilsynelatende smertefri i torsdagens åpningsrunde.

I motsetning til tidligere sesonger spiller Tutta ikke den kommende turneringen i Australia. Dermed blir Pure Silk i Bahamas siste konkurranse før Tutta reiser til Thailand mot slutten av februar.

Leaderboard