I en kronikk publisert i VG i februar, hamret daværende golfpresident Finn H. Andreassen løs mot toppidretssjef Tore Øvrebø, som kalte Norge verdens nest beste idrettsnasjon i forhold til innbyggertall.

Andreassen kritiserte Olympiatioppens prioriteringer, og hvordan de bruker nesten alle ressurser på de små idrettene med stort medaljepotensiale, mens de største verdensidrettene ble nedprioritert.

Les også: Ønsker store endringer i norsk toppidrett

Denne uken er Andreassen ute med en ny kritikk mot Olympiatoppen, denne gang på NRK sine nettsider:

«Som leder av Norges Golfforbund har jeg gjentatte ganger tatt opp spørsmålet om en bredere norsk toppidrettssatsing. Golf er for første gang på hundre år en olympisk idrett, og Norge har rimelig stor mulighet til å kunne hevde seg på topp i medaljestriden med Suzann Pettersen som utøver. Vi har derfor vært opptatt av å bygge og utvikle flere eliteutøvere, men har fått liten hjelp av Olympiatoppen. De ressursene vi har fått i dette arbeidet foran OL i Rio utgjør cirka to promille av de 140 millionene som Olympiatoppen har til rådighet.», skriver Andreassen.

Han mener en del av pengene staten i bevilger til toppidretten inn i budsjettene til Olympiatoppen burde øremerkes arbeid som skjer i særforbundenes regi.

«Noen ganger kan det være verd å knytte til seg andre treningseksperter enn det som finnes i hjemmeavlet miljø. Mye tyder på at det finnes kompetanse utenfor Norges grenser som har noe å bidra med. Og som kan løfte våre beste til medaljefangst internasjonalt», skriver den tidligere golfpresidenten.

Les kronikken i sin helhet her.