Arnøy klatret til 22.-plass i Danmark

Jarand Ekeland Arnøy avsluttet bra i Made in Denmark Challenge – men må irritere seg over tredjerunden som ødela muligheten til en topplassering.

Da 36 hull gjenstod på Royal Oak GC, lå bergenseren helt oppe på delt syvendeplass, fem slag bak teten, men etter en tung 77-runde lørdag raste han ned til 44.-plass.

Søndag viste Arnøy langt mer positive takter igjen. Med en runde på 69 slag, hans tredje runde på 60-tallet denne uken, klatret han opp til delt 22.-plass, -6 sammenlagt og åtte slag bak vinneren Oscar Stärk fra Sverige.

– Uten runden i går kunne jeg vært med å kjempe i toppen, men sånn er det av og til. Får ta lærdom av det og prøve å være med neste gang jeg får sjansen, skriver Arnøy på sin Facebook-profil. Neste uke reiser han til Sverige for å spille det svenske mesterskapet i match. Turneringen er en del av Nordic League.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, menn fikk sin debut på Challenge Tour i Sveits for to uker siden, takket være et såkalt «wild-card». Der endte Arnøy på en knallsterk syvendeplass, noe som sikret ham en startbillett også i neste Challenge Tour-turnering. Der klarte han cuten igjen med delt 38.-plass. Nå har han klart cuten i sine tre første turneringer.

Samtidig som ukens Challenge Tour-turnering i Danmark gikk Nordic League-turneringen Borre Open av stabelen i Vestfold, hvor Arnøy var regjerende mester. Han tok likevel den tøffe avgjørelsen om å prioritere en ny mulighet på Challenge Tour.

Team Norway-sjef Jon Karlsen sa til Norsk Golf før turneringen at Arnøy bestemte seg for å delta i Danmark etter en evalueringssamtale forrige uke.

Hvis Arnøy klarer cirka en topp-100-plassering på Challenge Tour denne sesongen, vil det gi ham bedre muligheter på Challenge Tour neste sesong enn hva en topp-fem-plassering på Nordic League vil gi.

Arnøy har nå  rukket å spille inn 7000 euro på sine to første Challenge Tour-turneringer. Dermed er han bare rundt 80 000 euro unna å sannsynligvis være sikret en topp-100-plassering på rankingen.

Nest beste nordmann i Danmark ble Eirik Tage Johansen på delt 45.-plass, to under par. Kristian Krogh Johannessen fulgte slaget bak delt 50.-plass