Årsbeste for Lundgreen i Frankrike

Cecilie Lundgreen imponerte i sisterunden av Lacoste Ladies Open de France, og endte på 29. plass sammen med Marianne Skarpnord.

29. plassen er Lundgreens beste plassering for sesongen, og en etterlengtet opptur etter en debutsesong på Ladies European Tour uten de helt store oppturene. Før ukens turnering stod sarpingen med en delt 33. plass i sesongstarten som beste resultat, og med syv missede cuter på ni forsøk.

Søndag rundet hun av turneringen i Frankrike med en solid 68-runde, bestående av fire birdies, to bogeys og resten par. Dermed klatret hun fra 42. til 29. plass og en over par sammenlagt.

Der endte også en annen sarping, Marianne Skarpnord som ikke kunne si seg like fornøyd med sin avslutning. Skarpnord startet dagen på 25. plass, men falt etter sin sisterunde på 72 slag.

Spanjolen Azahara Munoz vant turneringen på 14 under par totalt, ett slag foran Gwladys Nocera. Tre franske spillere delte ledelsen før siste runde, men Nocera, Valentine Derrey og Joanna Klatten måtte til slutt ta til takke med henholdsvis delt andre- og fjerdeplass.

Nå venter noen ukers pause på Ladies European Tour. Neste turnering, Sanya Ladies Open går ikke av stabelen før 25. oktober på Yalong Bay Golf Club i Kina. Neste på programmet for Skarpnord sin del blir hennes egen turnering, Mariannes Invitational på Moss & Rygge GK førstkommende fredag.

Runde 3

Marianne Skarpnord klatret en plass på leaderboardet etter en 70-runde lørdag.

Det ble ikke mye bevegelse på leaderboardet for Marianne Skarpnord under «moving day» av Lacoste Ladies Open de France.

Med fire birdies og like mange bogeys ble hun liggende på en under par sammenlagt. Det gir henne en delt 25. plass før søndagens fjerde og avsluttende runde.

Det er jevnt i toppen, og de franske kvinnene dominerer i tet. Ledelsen deles av Valentine Derrey, Joanna Klatten og Gwladys Nocera – alle fra Frankrike. Tet-trioen ligger ti under par, ni slag foran Skarpnord. Sarpingen har forøvrig fem slag opp til en topp-10-plassering. Skarpnords forrige topp-10-plassering kom da hun vant South African Women’s Open i april. Den turneringen ble forkortet til en runde, på grunn av kraftig regnvær. Skarpnord står med to topp-10-plasseringer i år.

Runde 2

Både Marianne Skarpnord og Cecilue Lundgreen falt på leaderboardet i fredagens andrerunde av Lacoste Ladies Open de France.

Skarpnord og Lundgreen ligger begge en under par sammenlagt, ni slag bak de franske lederne Gwladys Nocera og Joanna Klatten før lørdagens tredje og siste runde av ukens Europatour-turnering i Frankrike.

Skarpnord startet dagen oppe på en delt 9. plass, men falt til 26. lpass etter en 72-runde fredag. Sarpingen fulgte opp torsdagens 67-runde med seks bogeys, fire birdies og resten par.

For Cecilie Lundgreen sin del ble det en 71-runde som gjorde at hun falt fra 17. til 26. plass.

Runde 1

Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen er begge nærme toppen av leaderboardet etter første runde av LET-turneringen Lacoste Ladies Open de France.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) har levert solid golf på kvinnenes europatour denne sesongen, noe hennes 19. plass på pengelisten vitner om. Skarpnord har blant annet innkassert en seier i den forkortede South African Womens Open og en sjetteplass i Marokko, og har siden da levert solid spill.

Topplasseringene har imidlertid uteblitt de siste månedene, men etter første runde av Lacoste Ladies Open de France kjemper hun i toppen igjen.

Med en åpningsrunde på tre under par (67) ligger hun på en delt 8. plass så langt, kun tre slag bak den engelske lederen Hannah Burke. Skarpnord gjorde fem birdies, men også en lei dobbelbogey i løpet av runden.

– Jeg spilte ganske bra. Slo Out of Bounds på hull ni, men bortsett fra det var spillet bra, sa Skarpnord til Norsk Golf etter runden.

Ett slag bak henne er også Cecilie Lundgreen godt i gang. Borregaard-veteranen har ikke fått det helt til å stemme i sin første sesong på europatouren. Hun har klart cuten i to av de ni turneringene hun har spilt, med en 33. plass i sesongstarten som foreløpig beste plassering.

Etter første runde i Frankrike deler hun 18. plassen.

Lundgreens stabile runde inneholdt fire birdies, to bogeys og resten par.