Og som om ikke det er nok er det vann i forkant av green i tillegg. Det 15. hullet på Atlanta Athletic Club, arena for årets siste majorturnering denne uken, kommer utvilsomt til å bli det vanskeligste hullet denne uken.

Hullet spilles i svak nedoverbakke, og har blitt betraktelig forlenget siden turneringen sist var på denne banen i 2001. Den gang gjorde David Toms hole-in-one med en 5-wood under den tredje runden. Hullet har vært mye omtalt denne uken, og flere av spillerne har vært kritiske til det. Mye av kritikken har vært rettet mot at presisjonsferdigheter nesten ikke har noe å si, fordi alle spillerne er tvunget til å sikte midt på green.

– Jeg har aldri vært noe fan av lange par 3-hull. Jeg synes at noen av verdens beste par 3-hull er blant de korteste. Bare se på hull 7 på Pebble Beach eller det 12. på Augusta. Jeg kan nevne flere, men fellesnevneren er at de alle er vanskelige. I dag slo jeg en rescue-kølle her, og jeg føler det tar vekk litt av ferdighetene på slike hull. Men jeg får vel bare prøve å lære meg å elske hullet denne uka, sier verdensener Luke Donald.

The Open-vinner Darren Clarke er heller ikke noe fornøyd med hullet.

– Forhåpentligvis kommer de en gang til å forstå at å øke lengden på golfbaner ikke er korrekt måte å gjøre den vanskeligere på, sier Clarke, som forteller at han mest sannsynlig kommer til å slå 3-wood på dette hullet.

Med et så langt hull, og vann i spill i tillegg skal man ikke se bort i fra at det er her turneringen kan bli avgjort på de siste ni søndag.