Det ble bestemt på stiftetelsmøtet for den nye klubben på tirsdag, der 80 av klubbens medlemmer stilte opp. Det melder indre.no. (Artikkelen krever innlogging)

– Dette var kick-offet. Nå starter jobben med å bygge opp klubben. Oppslutningen om stiftelsesmøtet har gitt oss massevis av energi til å ta fatt på utfordringene. Vi har mange oppgaver å gå løs på, ikke minst må vi få folk i bygda til (sic) og forståelsen for at golf er et tilbud for alle og i alle aldre. Vi må få vekk myen om at golf er en sport for en snever elite, sier Inger-Lise Nøstvik i interimstyret til indre.no.  

Etter at golfklubben gikk konkurs tidligere i høst, stod plutselig 400 medlemmer uten golfklubb. Romerikes Blad skrev for to uker siden at Bakkegruppen AS ble enige med banken om et vederlag for å gi slipp på leieavtalen, og bostyrer gikk også med på at maskinparken kunne kjøpes av det nye driftselskapet, som blir opprettet samtidig med den nystiftede klubben.

Bakkegruppen AS eies av Morthen Bakke, som var primus motor da Aurskog-Finstadbru GK opprinnelig ble etablert. Han var også klubbens første medlem.

Hans forutsetninger som lå til grunn for drift av ny klubb, var blant annet et nytt navn, et markant skille mellom driftsselskapet og den nye klubben, der den nye klubben skal drives mer som et idrettslag og uten en ansatt daglig leder. Klubben måtte også skaffe en ny hovedsponsor og kunne legge frem et forsvarlig budsjett. Nå er alt endelig i boks.

Indre.no skriver at budsjettet for 2018 balanserer på 3,4 millioner kroner, med et kalkulert overskudd på 100 000 kroner.

Tanken bak navnet Romerike Golfklubb er at det skal gjøre det mulig å hente inn sponsorer utenfor Aruskog-Hølands grenser. Høland og Setskog Sparebank har inngått avtale som hovedsponsor. Indre.no skriver at den treårige avtalen vil gi klubben minimum 200 000 kroner i året.

– Bankens mål er å støtte frivillig virksomhet som favner bredt. Golfklubben er et objekt som passer godt i den kategorien, sier banksjef John Sigurd Bjørknes til indre.no.