Srixon Tours åpningshelg på Sola GK og Stavanger GK 29.-30. april må avlyses på grunn av værforholdene.

– Det er utrolig trist for alle involverte parter, det være seg utøvere og arrangører. Vi har hatt en vinter som vi ikke har sett maken til på mange år. Det påvirker dessverre golfsesongen både for eliteutøvere og for hobbygolfere, sier idrettssjef Øyvind Rojahn i Norges Golfforbund.

Per tid har det ikke lykkes NGF å finne alternativer for åpningshelgen. Hvorvidt turneringen blir satt opp på et senere tidspunkt, er for tidlig å si noe om.

– Vi ønsker å gjennomføre et så komplett turneringstilbud som mulig. Hva som blir mulig i 2018 er det imidlertid for tidlig å si noe om nå, men vi jobber med saken, sier Rojahn.

På sin Facebook-profil skriver Srixon TouR:

«Før en bane kan åpne om våren og man kan spille på den, må det gjøres en del arbeid på banen, og det må være varmegrader slik at gresset gror. En stor turnering på en bane man ikke kan få gjennomført de vanlige vårarbeidene på, kan bli skadet, og spilleflatene vil være dårlige. Det er ikke mulig å få gjennomført disse forberedelsene i de kommende ukene, og banene vil dermed ikke være klare og i god nok stand til Srixon Tour den siste helgen i april.»