Mens de norske guttene avsluttet ukens europamesterskap med 3-2-seier mot Skottland, ble det dessverre tap med de samme sifrene for de norske jentene mot skottene lørdag.

 

Jentene fikk en tung start på dagen da Sandra Nordaas og Saskia Sterud ble utklasset helle 6&5 i den innledende foursome-matchen mot Rachel Walker og Lauren Whyte.

 

Stine Pettersen og Marthe Wold skulle imidlertid gjøre det spennende igjen med seiere i de to neste matchene. Pettersen beseiret Clara Young på de 18. hullet, mens Marthe Wold trengte to omspillshull i match med Jessica Meek.

 

Maria Tønnessen hadde dermed muligheten til å avggjøre turneringen i norsk favør med seier mot Ailsa Summers, men måtte dessverre gi tapt etter en jevnspilt match som ikke ble avgjort før etter 22 hull.

 

I den femte og avsluttende matchen slo Lesley Atkins Mariell Bruun 3 opp.

 

Sverige ble til slutt kronet Europamestere, etter å ha beseiret Spania 4-3 i finalen. Dermed har svenskene vunnet begge av årets lag-EM-turneringer, etter at de slo England i lørdagens guttefinale i Lidingö.

 

 

 

 

– – – – – –

 

Fra fredagen

Marthe Wold gikk i bresjen for en solid dag på jobb for de norske jentene i fredagens matcher mot Sveits.

Med 4-1-seier mot sveitserne, slo Norge tilbake etter det skuffende kvartfinaletapet i B-flighten mot Finland torsdag.

Dagens store norske spiller var Stavanger-jenta Marthe Wold, som bare trengte 10 hull på å beseire Celia Gimblett. Med en ufattelig 9&8-seier stod hun for mesterskapets største seier så langt.

 

Seier ble det også i foursomematchen med Sandra Nordaas og Saskia Sterud, som slo Talya Jimenez og Kim Metraux. Også Stine Pettersen og Mariell Bruun gjorde jobben med 3&2 og 1 opp-seiere mot Linda Roos og Albane Valenzuela.

 

Maria Tønnessen var den eneste norske jenta som måtte gi tapt i sin match. Rachel Rossel viste seg for sterk og vant 3&2.

 

I likhet med de norske guttene i Sverige, skal også jentene møtte Skottland i lørdagens avslutningsmatch. Her skal det kjempes om 14. plass.

 

Scoring

 

– – – –

 

Fra tidligere:

De norske jentene forbedret seg i dag med ti slag og er klar for B-flight torsdag.

– Vi nådde vårt mål om B-spill idag, og det var de rutinerte EM-spillerne som viste vei, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf. Maria Tønnesen var først ute og avsluttet de siste ni på -4, som resulterte i en runde på par idag. Hun sto også for dagens prestasjon – shot of the day –  ved å senke en wedge fra 100 meter for eagle på hull 15!

 

Stine Pettersen fulgte opp Marias gode spill, senket en chip på hull ni og kom inn på +3. 

Marthe Wold som har spilt EM to ganger tidligere, rundet på par og kom inn på +4. Mariell som var best i går, sloss for en score på +6, og den siste som ble tellet med idag var Saskia Sterud som lenge lå på +7, men endte på 81 etter noen bogeys.

 

I lagspillet er det fremdelse England som leder, foran Spania og Tyskland. Elisabeth Mallett spilte 69 slag idag, mens lagvennindene Georgia Hall og Charley hull spilte begge 66 slag. 

 

I morgen er det lagspill – foursome – mot Finland med  Sandra og Saskia, single Maria, Stine, Mariell og Marthe. 

– Vi har alt å vinne, og målsettingen er klar, sier Jonas Lilja. Norsk Golf ønsker lykke til!

Tirsdag: 

Vi må helt ned til 71. plass for å se det norske flagget på leaderboardet i jentenes EM som går av stabelen i Tyskland. Mariell Bruun er beste norske på + 5 etter første runde.

Marthe Wold ligger et slag bak sin lagvenninde  på 82 plass (+6), sammen med Saskia Sterud, tett fulgt av Sandra Nordaas, Maria Tønnesen og Stine Pettersen som alle er på +7. Elisabeth Mallett fra England har spilt en solid 64-runde på EM-banen St. Leon Rot, og bidratt solid til at det engelske jentelaget leder solid på – 22 foran Spania på -3 og Tyskland på par. 

Det norske laget ligger på 16 plass med + 31, og derfra er det 11 slag opp til Tyrkia på 15 plass. Bak seg har de Østerrike, Island, Wales og Slovakia.