Avsluttet på par

Eirik Tage Johansen klarte ikke å senke nok birdies på søndag til å blande seg helt i toppen.

Etter tre solide åpningsrunder, hadde Eirik Tage Johansen alle muligheter til å koble seg på i toppen av Montecchia Golf Open i Italia, årets andre Challenge-turnering for nordmannen.

Dessverre ble det bogey på dagens første, et 476 meter langt par 4-hull (!) og Tage fulgte opp med bogey på det neste. Runden ble en kamp for å ta igjen det tapte, og selv om han greide å senke to birdies og resten par, ble søndagens runde likevel en liten nedtur for Johansen, som endte med par for dagen og 14. plass. Totalt sett er prestasjonen sterk, og 14. plassen gir ham 2.300 euro i premiepenger.

Turneringen ble vunnet av Amerikanske Brooks Koepka, som var fullstendig overlegen denne uken. Han endte på 23 under par, syv slag foran spanske Agustin Domingo.

_________________________

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Etter at gårsdagens runde ble utsatt på grunn av tordenvær, hadde Eirik Tage Johansen en lang dag foran seg da han våknet lørdag morgen. Andrerunden ble fullført på 69 slag og 16. plass for Johansen, som var eneste som klarte cuten av de fire norske spillerne i feltet.

På ettermiddagen satte han også i gang med sin tredje runde på Golf Club della Montecchia, nordøst i Italia, og starten ble nok ikke helt som han hadde håpet på. Etter runding halvveis lå siddisen én over par for dagen, med fare for å tape terreng mot de beste. Så startet birdierushet, og med fire under på de ni siste, kunne Johansen til slutt notere en solid 68-runde, tre under par for dagen. Det betyr 13. plass med bare én runde igjen å spille.

De siste ni hullene ble mer innholdsrike enn enn det Johansen er vant til, som på sin egen hjemmeside forteller om en wedge som gikk rett i koppen og møte med slange på hul 15.

– Har hatt noen chipper som har vært nære, men ikke satt noen denne uken før jeg satt en lobb på 14, var jo litt stas at de filmet salget. Jeg går først til utslaget på 15 og så begynner det høye gresset ved tee-boksen å leve, så kommer det en liten meter av en svart slange i full fart over grus stien. Jeg begynner å hoppe, trippe, vifte med armer og skulle likt å sett mitt eget ansiktsuttrykk. Må ha sett ut som afrikaner som gjorde en urdans, skriver han på sin hjemmeside.

Det er likevel et stykke opp til lederen, amerikanske Brooks Kopepka, som virker utilnærmelig denne uken. Lørdag gikk han en spektakulær 62-runde, og sementerte dermed ledelsen med en score på -18. Han har fem slag ned til duoen som deler andreplassen, og ti slag ned til det norske håpet.

Eirik Tage Johansen ligger på 63. plass på pengelisten til Challenge Tour, etter å ha spilt én turnering tidligere i år. Da kom han på 22. plass, og spilte inn 1.472 euro.

_______________________________

Runde 2

Selv om det ble misset cut på Børsheim, må hans to runder på henholdsvis 70 og 72 slag likevel sees på som en forbedring fra hva han har levert tidligere denne sesongen.

Børsheim startet andrerunden akkurat innenfor cutgrensen takket være årets første turneringsrunde under par (-1) torsdag. Dessverre falt han tilbake 25. plasser igjen og utenfor cutstreken fredag. Med tre bogeys og to birdies på scorerkortet endte han på par sammenlagt, to slag bak cutstreken.

Heller ikke for Anders Engell eller Christian Aronsen blir det noe helgespill. De spilte begge sine første Challenge Tour-turneringer for sesongen, men endte begge på fire over par og delt 132. plass.

Dermed ser det ut til at Eirik Tage Johansen blir den eneste norske spilleren som får muligheten til å fullføre turneringen. Siddisen rakk ikke å spille ferdig sin andrerunde fredag før spillet ble avbrutt av tordenvær. På de seks hullene han rakk å gå gjorde han fire par, en birdie og en bogey, og deler i skrivende stund 40. plassen på tre under par.

Engelskmannen Jamie Moul leder turneringen på 10 under.

Runde 1

Eirik Tage Johansen fortsetter sitt stabile spill. Torsdag åpnet han med tre under par i sin andre Challenge Tour-turnering for året.

Siddisen endte på 22. plass i forrige ukes Challenge de Madrid som var hans første Challenge Tour-turnering på ti måneder. Torsdag fortsatte han den gode formen med en åpningsrunde på 69 slag i Montecchia Golf Open i Italia.

Det gir en delt 27. plass så langt sammen med 14 andre spillere, fire slag bak lederen Charles-Edouard Russo fra Frankrike.

– Første runden startet litt tregt, men det kom seg bra mot slutten, skrev Tage på sin blogg etter runden. Etter å ha gått de første ni på par gikk han tre under i innspurten. På hans 18. hull for dagen slo han dagens slag, da han med treerwooden i hånden klinte til fra 240 meter og rett inn på green, en halvannen meter fra hullet. Dessverre ville ikke eagleputten falle.

Tage er en av fire nordmenn med i feltet, men var den eneste som fullførte runden før spillet ble avblåst på grunn av tordenvær. Best i gang av de andre norske er Anders Engell, som rakk å gå sine ni første Challenge Tour-hull for året en under par. Det gir delt 72. plass så langt.

Etter en blytung start på sesongen med tre strake missede cuter lå Knut Børsheim an til en ny runde over par. Med +1 etter 9 kan han imidlertid snu det fredag morgen. Han ligger på 107. plass så langt. Slaget bak ham følger Christian Aronsen på to over og 121. plass.