– Vi heiv oss rundt da vi så det ble åpning!

Borre-medlemmene Rolf Christian Lund, André Kristiansen, Rune Hagevik og Håkon Petterson var blant de aller første som spilte golf igjen etter at myndighetene torsdag formiddag opphevet forbudet mot organisert idrettsaktivitet som følge av koronaviruset.

Pressekonferansen med helsedirektøren og idrettspresidenten på Oslos tak var knapt avsluttet før firerballen slo ut sine første driver på Borre GK i Vestfold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rett inn på Golfbox

– Det er godt å være tilbake, sier Rune Hagevik.

– Vi hørte at det gikk mot åpning og da var vi ikke seine med å logge oss inn på Golfbox så fort muligheten bød seg. Ventetiden har vært lang. Det har iallfall føltes slik. 

Som helsearbeider er Hagevik blant dem som virkelig har fått kjenne på trykket de siste ukene.

– Det har vært noen uvirkelige og tøffe dager, verden har stått på hodet, og det var ikke mer enn rett og rimelig at vi stoppet golfen en periode. Men nå er det fint å komme i gang igjen, innrømmer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håkon Petterson er enig. Muremesteren har mye å gjøre, men kan nå endelig slappe av med golf på ettermiddagene igjen.

– Jeg synes det er bra at myndighetene myknet opp nå. Vi trenger denne rekreasjonen, og vi utsetter verken oss selv eller andre for smittefare så lenge vi overholder restriksjonene som er satt.

Han setter parputten på det første hullet. En hjemmelaget løsning med plastrør sørger for at ballen ikke går ned i koppen, men legger seg på toppen av hullet. Verken flagget eller hullkanten berøres når Håkon plukker opp ballen med hanskehånden.

– Dette fungerer helt fint, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hold avstand

For Borre GK har forberedt seg godt under golfpausen. Asfaltveiene opp til klubbhuset er tydelig merket med «Hold avstand» og hvite streker. Proshop, garderober, trallebod og toaletter er stengt. Alle vannposter er skrudd av. Og runden betales med Vipps.

I tillegg har klubbgolferne en naturlig tendens til å spre seg godt, bruke hele spillefeltet og mer til. Noen slicer til høyre. Andre hooker til venstre.

– Jeg er blant dem som lojalt forholder meg til det myndighetene bestemmer, og synes det var helt rett av golfforbundet å stenge banene og vise solidaritet med den øvrige idretten, sier Finn Tommy Rasmussen.

Gjestespilleren fra Larvik har tatt turen til Borre sammen med sin gode venn og partner, Per Nilsen. Begge kastet seg i bilen da Borre åpnet.

– Alle er jo ganske «sugne» på denne tida av året, smiler Per.

– Hvordan er det å være tilbake?

– Det er fantastisk. Sola skinner og banen er overraskende grønn og fin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter fire timer i lav vårsol vender de to Larvik-spillerne tilbake til bilene. Over 18 hull er sjeler smurt med mental balsam. Hender er vasket med medbrakt antibac.

– Dette fungerer helt fint, konkluderer de. – Nå har vi spilt en hel runde uten å ha ett eneste felles berøringspunkt og aldri vært innenfor to meter av hverandre.

Finn Tommy Rasmussen får det siste ordet.

– Pausen har gitt oss tid til å få mer kontroll og utarbeide restriksjoner. Framover tror jeg golf kan spille en viktigere rolle enn å bare vise solidaritet. Vi trenger dette for kropp og sjel.