Det var en seremoni fylt av mange rørende øyeblikk. En eskorte av barn kledt i blå marineklær holdt hvert sitt treerjern i hånden i prosesjonen på vei til San Pedro de Pedrena-kirken, til ære for fargene Ballesteros bar under sine mest minnerike triumfer, deriblant hans andre Open-seier på St. Andrews i 1984.
Det var et rustent treerjern som fikk Ballesteros hektet på sporten som sjuåring.
Et bilde fra seieren i 1984, som viste Ballesteros’ seiersknyttende neve etter at han senket den avgjørende putten, ble plassert ved siden av hans urne. Urnen ble fraktet til kirken av en prosesjon ledet av en mann som spilte sekkepipe. Hans tre barn, eldre brødre og en lang, lang rekke spillere, caddies og administratorer fulgte etter. Også den spanske prins Felipe var til stede.
I tillegg til majortriumfene er det Ryder Cup Ballesteros som oftest blir assosiert med. Der var han en svært suksessfull spiller i mange år. Han var også kaptein i 1997. En rekke tidligere Ryder Cup-kapteiner hedret Europas kanskje aller beste spiller gjennom tidene. Bernard Gallacher, Sam Torrance, Ian Woosnam, Sir Nick Faldo, Colin Montgomerie, Jose Maria Olazabal – de var der alle sammen.
Ballesteros’ ønsker for begravelsen var at den skulle være åpen for alle i hans landsby. Han ønsket å bli behandlet som en «hvilken som helst nabo» under seremonien. Tre store skjermer var satt opp utenfor kirken slik at andre også kunne følge med. Spansk TV sendte direkte fra landsbyen.
Etter seremonien ble urnen fraktet til Ballesteros’ hjem og plassert under et magnolia-tre, i tråd med Ballesteros’ ønsker. Utenfor hjemmet hans ble det satt opp et provisorisk alter, der lys, siste hilsener, et par golfsko og enda et treerjern ble lagt igjen.
Kilde: golf365.com