Nylig måtte Lothianburn Golf Club i Edinburgh legge ned, og i følge det skotske golfbladet Bunkered Magazine er det like før en annen hovedstadsklubb, Torphin Hill må legge ned.

 

Hamish Grey, sjef for det skotske golfforbundet SGU, sier tre klubber har måttet stengte de seks siste årene, og forbundet venter at flere klubber vil gjøre det samme. Han sier tilbudet ikke står i samsvar med etterspørselen, og at det er alt for mange baner sammenlignet med antallet innbyggere.

 

– I Skottland har vi en klubb for hver 9800. innbygger. I England er tallet en klubb for hver 28 000. innbygger. I Frankrike er det en for hver 112 000. innbygger, og i Tyskland er tallet en for hver 113 000. innbygger.

 

I Norge er det i dag 183 golfklubber. Det vil si en golfklubb for hver 28 000. innbygger som i England.

 

– Vi har å gjøre med en rekke ulike markedskrefter. I tillegg til været og samfunnsøkonomien, er for meg det virkelige problemet at forbrukernes atferd er i endring. Folk engasjerer seg i golf på ulike måter, og det er flere valgmuligheter enn det noen gang har vært. Det er ikke færre mennesker som spiller golf: Deltakelsen og antall spilte runder er fortsatt mer eller mindre det samme. Forskjellen er imidlertid hvor de spille, sier Grey til Bunkered Magazine, og fortsetter:

 

– Klubbene må først og fremst definere hvem de er og hvor de passer inn i markedet. De må ha et bærekraftig styresett, og kvalitet i alle ledd hos de ansatte. Fra vårt synspunkt i SKU er det viktig at vi hjelper klubbene til å hjelpe seg selv, sier Grey, som avslører at av de 550 klubbene i landet har rundt 60 prosent av dem bedt om støtte fra forbundet.

 

Mener du 183 golfklubber er for mye for Norge, eller et passende antall? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.