Neste uke starter British open, der Viktor Hovland forhåpentligvis skal spille en av hovedrollene. Mens Hovland lader opp til årets siste majorturnering på hjemmebane i Norge, blant annet på Larvik golfklubb, finpusser konkurrentene formen i Scottish open.

Etter halvspilt turnering på The Renaissance Club i Berwick, er det trekløveret Jon Rahm (SPA), Thomas Detry (BEL) og Jack Senior (ENG) som ligger i delt ledelse (-11).

Merkelig hendelse

At Rahm leder, er ikke merkelig. At Rory McIlroy (NIR), som spilte sammen med Rahm de to første rundene, ikke greide cuten, er noe mer merkelig. Men det aller merkeligste skjedde på fredag, da Rahm og McIlroy stod og samtalte før utslaget på hull 10 på dag to.

Som videoen delt på Twitter viser, kommer en relativt ubekymret tilskuer inn fra venstre i tv-bildet, og drar en av McIlroys køller opp av bagen – et sekserjern, i tillegg til å rive coveret av McIlroys driver. Det tar noe tid før Rahm og McIlroy får med seg opptrinnet, noe som gir tilskueren tid til å stille seg opp på tee, og gjør seg klar til å prøvesvinge.

35 år gammel mann

Med McIlroy og Rahm som sjokkerte og storøyde tilskuere, kom etter hvert sikkerhetsfolk til stedet, og geleidet tilskueren bort.

– Jeg ble overrasket. Alle så hva som skjedde på TV. Det ble håndtert og alt gikk fint. Jeg aner ikke hvem det var, sier McIlroy, ifølge ESPN.

Ifølge skotsk politi ble en 35 år gammel mann tatt til sykehuset i Edinburgh. BBC skriver at Rahm trodde det var en fotograf eller en i produksjonscrewet.

– Jeg og Rory sa ingenting. Mannen stod med sekserjernet, og jeg ville ikke bli skadd, men det satte oss ikke ut på noen måte. Hvis noe, så ga det oss en god latter. Det kommer til å bli en fin historie i fremtiden, sier Rahm.

Leaderboard