Fra 15. til 18. november får Espen Kofstad en forsmak på hva han har i vente neste sesong på Europa-touren. Da skal han spille SA Open Championship på Serengeti Golf & Wildlife Estate i Sør-Afrika – hans første Europatour-turnering som fullverdig medlem.

– Jeg skal spille SA Open Championship neste måned, som fortsatt er en del av programmet for 2012-sesongen. Så reiser jeg til Sør-Afrika for å spille to turneringer i desember som er en del av 2013-programmet, sier Kofstad til europeantour.com

Turneringen blir Kofstads syvende noensinne på Europas høyeste nivå. Han har tidligere spilt to Europatour-turneringer i Sør-Afrika. Det har endt med en 61. plass, en misset cut.

Men det var en helt annen spiller som stilte opp i de turneringene enn den vi har sett de siste månedene.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang og hva som ligger foran meg neste år. På starten av uken håpet jeg på å holde på 11. plassen på pengelisten, og kanskje til og med klatre noen få plsser. Å vinne og klatre til topps på rankingen er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg skal sette pris på hvert eneste minutt, sier en storfornøyd Kofstad.

Seieren i Italia i sommer var avgjørende for å ta ham dit han er i dag.

– Å vinne i Acaya var enormt, for det fylte meg med så mye selvtillit. Plutselig visste jeg at jeg kunne vinne, og etter det gikk jeg inn i hver turnering med innstillingen at jeg kunne slå alle de andre.