Fra og med neste sesong, trer de nye reglene som forbyr forankring av lange puttere i kraft. Forbudet har både blitt slaktet og applaudert. 

Fortvilte proffer som har sverget til mage- og brystputtere i en årrekke må nå begynne å endre sin teknikk. Stadig flere spillere, blant annet vår egen Marita Engzelius, har allerede begynt forberedelsene til 2016 med kort putter.

Svenske Carl Pettersson, som er blant spillerne som må skifte teknikk, har kalt de nye reglene for en «heksejakt». Han – i likhet med mange andre spillere i hans situasjon – frykter at reglene vil få katastrofale følger for sin karriere.

Amerikaneren Brendan Steele viser imidlertid at det kan være lys i enden av tunellen. 31-åringen skiftet nylig fra mageputter til kort putter, ligger på 30. plass på FedEx Cup-listen og har ikke misset en eneste cut på sine syv starter denne sesongen. 

Og kanskje enda mer imponerende – i følge Golf Digest har han ennå til gode å treputte i 2015!

Steele er den spilleren på PGA-touren som har gått flest hull på rad uten en eneste treputt: 243.

Faktisk må vi spole forbi desember og helt tilbake til november for å finne hans forrige treputt, under OHB Classic .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRA SKIFTE: Brendan Steele angrer nok ikke på at han skiftet putter. (Foto: Getty Images)

Skal vi tro statistikken, er det de korte puttene som har vært nøkkelen til Steeles solide statistikk:

Golf Digest skriver at han har konvertert 76 prosent av sine putter fra fire til åtte fot i denne perioden, og har ikke misset en eneste putt fra en meter og inn.

Også Webb Simpson har vist at et skifte fra lang til kort putter ikke nødvendigvis må være negativt. For noen uker siden klinte han til med en runde på ti under par i hans første runde med kort putter.

Sliter du med de korte puttene? Kanskje kan denne Golfskolen-videoen fra i fjor være til hjelp:

 

(Kilder: Golf Digest/pgatour.com)