Rory McIlroy var syv slag bak Björn før siste runde var i gang på Wentworth. Takket være en tidlig eagle og birdie kunne han runde én under par etter ni spilte hull, og derfra fortsatte birdiene å komme for nord-iren.

 

Med fem birdies i løpet av hans siste ni og 66 slag totalt kunne han til slutt puste lettet ut. Med -14 på 72 hull holdt det med ett skarve slag til Shane Lowry.

 

– Det er 18 måneder siden jeg sist vant på Europa-touren. Jeg kunne ikke bedt om å vinne denne turneringen, selve flaggskipsturneringen på touren, forteller han til eruopeantour.com.

 

I de to foregående årene har han opplevd å misse cuten i samme turnering, men det satte ingen stopper for 25 år gamle McIlroy.

 

– Det har vært en fantastisk dag. Jeg startet syv slag bak og forventet ikke å havne i denne posisjonen, fortsetter han.

 

McIlroy havnet ikke i teten før han hadde fullført sitt nest siste hull på runden. Da satte han to birdies på rad for å havne 14 under par totalt, ett slag foran Lowry og to foran Luke Donald og Thomas Björn på delt tredjeplass.

 

– Jeg føler meg veldig uheldig. Jeg vet jeg slo et dårlig utslag på hull 13, men jeg fant også den eneste busken på denne banen som så slik ut og etter det slet jeg resten av tiden. Likevel, å sette birdieputten på det siste og ende på andreplass er flott, sier Lowry.

 

Danske Björn startet dagen fem slag foran Donald, men ble feid ned fra toppen etter en sur trippel på hull seks takket være en slitsom fairwaybunker. Det førte til at Donald kunne gjøre sin entré med fem birdies I løpet av de ti neste hullene, tilt ross for at også han halte I land en trippelbogey på samme hull.

 

– Jeg kunne gjerne tenke meg å gjøre om hull seks i dag, men det vil nok også Thomas. Jeg er stolt av meg selv og måten jeg kom tilbake og kjempet på, forteller Donald.

 

Samtidig er han også glad på McIlroys vegne. Det har vært en tung tid for 25-åringen etter bruddet med tennisstjernen Caroline Wozniacki,

 

– Vi vet alle hva han har vært gjennom og noen ganger kan slike avgjørelser føre til at man dedikerer hele sin tid i golf for å tenke på noe annet, sier Donald til tourens nettsider.

 

 

 


Runde 3

 

 

Etter en dag pluss ti hull i dvale våknet den danske bjørnen og imponerte med birdiefest. Nå leder han European Tours flaggskipturnering soleklart.

62 slag og -10 var status for Thomas Björn på torsdag. I går var det dødt og lite skjedde. Trenden så ut til å fortsette i dag, men på hull 11 våknet han og sa tak for følget til Luke Donald og Shane Lowry.

 

-7 på dagens åtte siste hull er imponerende, og han gjorde det med samme ro og balanse som vi så på åpningsrunden. Han må kanskje dra fram en hybrid eller fairwaywood der de unge slår jern, men presisjonen er upåklagelig. Når puttene også detter i uten stopp er den sindige dansken et tog.

 

– Jeg begynner å like dette stedet. Jeg fikk en skikkelig dårlig start med mange løse svinger tidlig. Så slo jeg et virkelig godt slag på hull 10 og begynte å føle meg mer komfortabel. Det var trolig positivt for meg å tenke på det som skjedde torsdag på de siste ni hullene. Puttene falt i og jeg var i sonen der det føles som alt går min vei.

 

Med -15 har Björn fem slags ledelse på Luke Donald. Hjemmehelten liker seg på denne banen og gir seg garantert ikke uten kamp i morgen. Slaget bak finner vi iren Shane Lowry etter en skuffende runde på +1. Det satt ikke helt for ham, spesielt drivene som forsvant ut til sidene ble et problem.

 

Nederlanske Joost Luiten gikk feilfritt på -5 og deler 4.plass med Rory McIlroy. Nikeyndlingen har slått av mobilen og dropper internett denne uken. Presset etter brutt forlovelse hadde blitt enormt, men selv i en 70-tallsverden uten Twitter og Instagram må det prege ham.

 

Det er syv slag opp til Björn og det virker usannsynlig at Luiten og McIlroy skal blande seg inn. Samtidig viste Francesco Molinari med -7 i dag at det er mulig å hente mange slag på Wentworth. Det er meldt lett bris og temperatur fra 10° om morgenen til 17° om dagen søndag. Perfekt golfvær for en dansk veteran som skal holde unna for jagende utfordrere.