Kristoffer Ventura var avhengig av en topp 2-plassering i denne ukas Wyndham Championship, som er sesongens siste turnering på PGA-touren. Turneringen på Sedgefield Country Club i North Carolina var Venturas dermed siste sjanse til å sikre PGA Tour-kortet på «normalt» vis.

Den muligheten grep norskmeksikaneren ikke.

LES OGSÅ: Slik kan Ventura beholde PGA Tour-kortet

Siste mulighet

I en turnering med særdeles mange lave scorer, var Ventura avhengig av å gå lavt både på dag én og dag to for å klare første del av den tøffe oppgaven; å greie cut-en.

Etter en åpningsrunde på 71 slag, var i realiteten alt håp ute. Fredagens runde på 70 slag var bedre, og inneholdt flust av birdier, men til ingen nytte. Seks birdier var langt fra nok, og selv ikke om den irriterende trippelbogeyen på hull 14 hadde vært unngått, ville han greid cut-en.

Avstanden opp til cut-grensen var til slutt fire slag. Amerikaneren Russell Henley leder turneringen på -14.

Dermed er siste mulighet til å beholde kortet gjennom «Korn Ferry Tour Finals», som er en sluttspillserie på tre turneringer hvor de 25 beste spillerne som samler opp flest poeng totalt, blir PGA Tour-spillere i 2022. Det var for øvrig på denne måten Viktor Hovland sikret seg PGA Tour-kortet i 2019.

Finals

Korn Ferry Tour Finals starter med Albertsons Boise Open 19.- til 20. august, etterfulgt av Nationwide Children’s Hospital Championship før det hele avsluttes med Korn Ferry Tour Championship fra 2. til 5. september.

I tillegg til spillerne fra 126.- til 200.-plass på FedEx Cup vil feltet i Korn Ferry Tour Finals inkludere spillerne som avsluttet årets Korn Ferry Tour (nivå 2 i USA) mellom 26.- og 75.-plass på poenglisten.

Dersom det skulle bli nedrykk tilbake til Korn Ferry Tour for Ventura, har han uansett bevist tidligere at dette er en tour han biter godt fra seg på. Da han sikret PGA Tour-kortet i 2019, var det takket være to seirer på Korn Ferry Tour.

Leaderboard