PGA Tours 2020/2021-sesong startet så lovende for Kristoffer Ventura: I løpet av de tre første ukene i september og oktober sikret Ventura en 7.-plass og 6.-plass, hans to beste PGA Tour-resultater i karrieren, og han la dermed et perfekt grunnlag for endelig å kunne etablere seg på touren.

Men siden da har det sagt totalt stopp. 26-åringen står med hele 19 missede cuter i de 25 turneringene som har blitt spilt siden 6.-plassen i Sanderson Farms Championship i oktober.

Denne uken er han på startstreken i Wyndham Championship på Sedgefield Country Club i North Carolina, sesongens siste PGA Tour-turnering.

Der må Ventura gjøre noe han aldri har klart tidligere hvis han skal klatre opp til topp-125 på tourens poengliste FedEx Cup, som er dem som fornyer arbeidstillatelsen på touren i ett år til.

Ventura starter Wyndham Championship på 163.-plass i FedEx Cup med 224 oppsamlede poeng, 204 poeng bak Bo Hoag på den viktige 125.-plassen.

Ettersom en andreplass på PGA-touren gir 300 FedEx Cup-poeng, betyr det at det kun en topp 2-plassering som er godt nok for Ventura for å beholde spillerettighetene på touren.

Det er likevel ikke hans aller siste håp.

(NB! Oppdatert fredag: Ventura ligger nede på 130.-plass (+1) etter første runde i Wyndham Championship og ligger tre slag bak cutgrensen)

Uavhengig av hvordan det går i North Carolina denne uken, er Ventura nemlig garantert å avslutte sesongen mellom 126.- og 200.-plass i FedEx Cup. 

Det gjør at han er automatisk kvalifisert til «Korn Ferry Tour Finals», en sluttspillserie på tre turneringer hvor de 25 beste spillerne som samler opp flest poeng totalt, blir PGA Tour-spillere i 2022.

Det var for øvrig på denne måten Viktor Hovland sikret seg PGA Tour-kortet i 2019.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Ventura vant to turneringer på Korn Ferry Tour i 2019. Han kunne trengt mer av det samme spillet de neste ukene. (Foto: Getty Images)

I tillegg til spillerne fra 126.- til 200.-plass på FedEx Cup vil feltet i Korn Ferry Tour Finals inkludere spillerne som avsluttet årets Korn Ferry Tour (nivå 2 i USA) mellom 26.- og 75.-plass på poenglisten.

Korn Ferry Tour Finals starter med Albertsons Boise Open 19.- til 20. august, etterfulgt av Nationwide Children’s Hospital Championship før det hele avsluttes med Korn Ferry Tour Championship fra 2. til 5. september.

Dersom det skulle bli nedrykk tilbake til Korn Ferry Tour for Ventura, har han uansett bevist tidligere at dette er en tour han biter godt fra seg på. Da han sikret PGA Tour-kortet i 2019, var det takket være to seirer på Korn Ferry Tour.

Vi krysser fingrene for at han finner tilbake til noe av den samme formen de kommende ukene. Det kommer han til å trenge.