Bjørnstad skal hovedsakelig arbeide med junioreliten, nyetablerte profesjonelle golfere, og ikke minst forbundets satsing mot OL. Målet er at Henrik skal være med på å løfte nye talenter.

 – Henriks prestasjoner mangler sidestykke i norsk herregolf. Etter så mange år i internasjonal toppgolf besitter han en erfaring som vi ønsker å videreføre til golf-Norge, sier generalsekretær Geir Ove Berg i NGF.

 

Vil løfte norsk golf

Som eneste norske golfspiller på PGA-touren har Bjørnstad brutt barrierer og gått foran. Det er nettopp disse egenskapene NGF ønsker at han nå skal overføre til en ny generasjon norske toppgolfere.

 – Vi jobber beinhardt for å løfte norsk golf inn i den internasjonalt etablerte golfverdenen. Med et OL i sikte og et mål om å etablere spillere i toppen av en av verdens største idretter, er Henriks kompetanse gull verdt for oss, uttaler sportssjef Frode Scheie i NGF.

Bjørnstad tiltrer stillingen så snart han flytter hjem til Norge, mest sannsynlig i løpet av februar 2011. Han vil inngå i forbundets toppidrettsavdeling sammen med resten av landslagsapparatet.