Den beinharde avslutningen på Q School-kvalifiseringen på PGA Catalunya Resoirt i Spania er bare tre dager unna. Med i feltet har Knut Børsheim fått selskap av Miklagard-golferen Christian Aronsen, som de siste ukene har rukket opp fra 6. plass på reservelisten til en plass i feltet.

Dermed kan Norge potensielt få tre spillere i Europas gode selskap neste sesong, etter at Espen Kofstad allerede sikret kortet med sin Challenge Tour-seier tidligere i høst.

Børsheim og Aronsen har ulike utgangspunkt før turneringen slår i gang lørdag: Børsheim har tilbragt året på European Tour, hvor han spilte seg til en 167. plass på pengelisten. Det sikrer ham en plass med kateogori 9 på Challenge Tour selv om det ikke skulle gå veien denne uken.

For Christian Aronsen sin del vil en misset cut denne uken bety at det vil bli en ny runde med Nordic League-turneringer på ECCO-og Nordea Tour neste sesong. Skulle han imidliertid klare å kvalifisere seg vil det bli for første gang i karrieren. 

Selv om alle som har kvalifisert seg til finalesteget i Spania får en eller annen form for Challenge Tour-kategori, er det kun de som klarer cuten som vil få en kategori der de får spilt mange turneringer. Vi minner om at det er de 25 beste av feltet på 73 spillere som avanserer til Europa-touren.

Knut Børsheim klarte dette i fjor, på nettopp PGA Catalunya Resort. Bergenseren har levert god golf de siste ukene, og bør ha med seg en god følelse inn til banen han i fjor gjorde to hole-in-ones på vei til en knallsterk 7. plass.

Her kan du få et tilbakeblikk fra Børsheims magiske avslutning. 

Turneringsinfo Qualifying School Final Stage