Det var lite å spille om for Knut Børsheim i fredagens andrerunde av ukens Europa-tour-turnering i Sevilla. Med +7 i åpningsrunden, var det langt fra noe optimalt utgangspunkt bergenseren hadde for dagen, og med nok en mørk dag på banen fredag misset han cuten med åtte slags margin.

 

Børsheim rundet av sin uke med en 77-runde (+5), etter å ha notert seg for tre bogeys, to dobbelbogeys, to birdies og resten par. Dermed har han fortsatt ikke klart noen cuter på touren siden sesongåpningen i Sør-Afrika i januar, der han endte på en 73. plass. 

 

Med sine 1 493 innspilte euro ligger han fortsatt helt nederst på tourens Race to Dubai-liste. Likevel har han fortsatt en overkommelig margin opp til Matthew Zions på 115. plass – den siste plassen som får fornyet sitt Europatour-kort for neste sesong. Australieneren ligger 54 000 euro foran Børsheim, en margin som fort blir krympet ned til bare noen tusenlapper om han noterer seg for en topp ti-plassering snart.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Knut Børsheim er tilbake i aksjon igjen på Europa-touren, men slet kraftig innledningsvis i Reale Seguros Open de Espana.

Torsdag ble dessverre ikke noe hyggelig Europatour-gjensyn for Knut Børsheim. På en regntung og vindfull dag var det knalltøffe forhold på Real Club de Golf de Sevilla, og store deler av feltet slet kraftig. 

 

– Kjipt vær i Spania. Får tidlig vår i Bergen-flashback. Burde passe meg utmerket, fleipet bergenseren på sin Twitter-profil før runden, men selv for en vestlending ble været i Spania for drøy kost torsdag.

 

Av de 156 spillerne i feltet var det kun 21 spillere som kom seg under par, og Knut Børsheim var blant spillerne som hadde størst problemer.

 

Da runden var omme stod det syv bogeys, en dobbelbogey, to birdies og resten par på bergenseren sitt scorekort (+7), som nå er nede på delt 137. plass før andrerunden. Dermed har en formidabel oppgave foran seg om han skal klare cuten fredag. Topp-60 ligger i skrivende stund på en over par, seks foran Knut. En misset cut vil i så fall bety hans femte missede på rad. Sesongåpningen Africa Open i januar er fortsatt den eneste gangen han har hatt spilt inn kroner i kassen i år.

 

Amerikaneren Shaun Micheel leder turneringen, etter en knallsterk runde på fem under par. Det gir ham en ett slags ledelse på Robert Rock og Jorge Campillo.