(Oppdatert fredag: Andre runde er utsatt på grunn av kraftig regnvær. Spillet gjenopptas lørdag. Kofstad rakk kun å spille tre hull på fredag. De gikk han en over par. Eirik Tage Johansen fullførte 18 hull på fire under par, og har hoppet opp til 27. plass).

Espen Kofstad er tilbake i aksjon etter å ha tatt seg en ukes pause fra Challenge Tour. I åpningsrunden av Najeti Open på Aa Saint-Omer GC i Frankrike fortsatte han der han slapp etter andreplassen i Sveits for to uker siden.

Torsdag åpnet 28-åringen med en solid runde på tre under par, bestående av fire birdies, en bogey og resten par. Det gir delt 8. plass. Dermed har han bare tre slag opp til lederne, Duncan Stewart fra Skottland, Daniel Gaunt fra Australia og Victor Riu fra Frankrike.

Eirik Tage Johansen ligger nede på 101. plass etter en skuffende runde på tre over par.

Det gjenstår kun fire Challenge Tour-turneringer før deadline for OL-uttaket i midten av juli. Dersom Kofstad vinner en turnering eller sikrer en andreplass alene, har han etter alt å dømme sikret seg en billett til OL i Rio. Det er imidlertid Olympiatoppen som til syvende og sist bestemmer hvilke spillere som får reise til Brasil.

Assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen (OLT), Marit Breivik, uttalte nylig til Norsk Golf at OLT ønsker å ha med så mange som mulig av golferne til Brasil. Så lenge er oppfyller de internasjonale kriteriene, vil det sannsynligvis være godt nok.

Leaderboard