Til tross for å ha avsluttet på andreplass i helgens Dunhill Championship i Sør-Afrika, kun slått av Charl Schwartzel, insisterer Kristoffer Broberg på at han ikke setter seg for høye mål i sin rookiesesong blant Europas beste.

 

Svensken var navnet på alles lepper i andre halvdel av 2012, takket være fire seiere på bare seks starter på Challenge Tour. Fra å ha tilbragt sin tid på Nordic League, var «Kotte» i løpet av noen uker plutselig klar for Europa-touren.

 

Selv om det søndag ble karrierebeste, var ikke Broberg fornøyd med helgens oppvisning.

 

– Jeg spilte faktisk ganske dårlig i dag og, for andre dag på rad. Det positive var at jeg scramblet bra og senket noen store putter, så jeg er mer fornøyd med resultatet enn forestillingen, sier Broberg i et intervju med Europa-touren sine nettsider.

 

– Jeg drivet vilt, jeg pullet alle slag til venstre, men heldigvis slapp jeg unna med det, og ting gikk min vei med tanke på hvordan de andre spilte, og til slutt fikk jeg en herlig avslutning.

 

Broberg så lenge ut til å måtte ta til takke med en tredjeplass, men hoppet ytterlige en plass da Gregory Bourdy fant vannet to ganger på det 18. Dermed kunne svensken innkassere en sjekk på 172 500 euro, snaue 1,3 millioner kroner. Det er 370 000 kroner mer enn han tjente på hele fjorårssesongen på Challenge Tour.

 

– Det er fantastisk å få en så bra start i Race to Dubai i min første sesong som medlem av Europa-touren, og det legger et bra grunnlag for den nye sesongen. Men jeg vil fortsatt holde meg rolig på dette punktet, og ikke sette meg for høye mål. Som jeg har sagt hele uken, er det første målet mitt å beholde kortet.

 

– Det blir godt med en pause nå over julen og nyttår, og forhåpentligvis kommer jeg med i Abu Dhabi og ørkenturneringene. Jeg har aldri spilt de banene eller vært på noen lignende steder før, så det vil bli en ny opplevelse, avslutter Broberg til europeantour.com