Duoen ble det første brødreparet, og de første italienerne til å vinne verdensmesterskapet da for to år siden slo Irland og Sverige med ett slag. Nå vil Molinari-brødrene forsøke å skrive ytterlige historie ved gjenta bragden til Tiger Woods og David Duval som bidro til amerikansk seier for andre gang på rad. 12 måneder før vant Woods konkurransen i tospann med Mark O´Meara.

 

– Det er alltid en herlig følelse å representere landet ditt, og mine minner fra siste verdensmesterskap var at det var utrolig morsomt, spesielt siden jeg spilte med min bror. Så klart er det mye press, men det er en god type press. I tidligere turneringer har vi alltid hatt en dårlig start, men sist gang kom vi godt i gang fra starten av. Gjennom uken ble vi bare sterkere og sterkere, forteller Francesco fra sist gang de vant turneringen.

 

Tøff motstand

Brødrene vant på dramatisk vis i 2009, da de reddet par fra greenbunkeren på det siste hullet. Da Edoardo rullet i den siste putten kunne de to brødrene feire som de aldri hadde gjort tidligere.

 

– Gleden da den siste putten gikk i var ubeskrivelig. Min umiddelbare tanke var å omfavne Edoardo så fort som mulig. Vi har spilt golf sammen hele livet, så å vinne verdensmesterskapet for landet vårt sammen var en drøm som kom i oppfyllelse. Vi fulgte denne turneringen da vi var små, den gang Costantino Rocca representerte Italia. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å spille denne turneringen, og i hvertfall ikke vinne den, sier Francesco. 

 

En ting som ikke mangler for brødrene denne uken er tøffe motstandere. For å vinne må de ta seg forbi store deler av verdenseliten. Irland og Sør-Afrika har av mange blitt pekt ut som forhåndsfavoritter.

 

For Irland stiller ikke overraskende Rory McIlroy og Graeme McDowell, som begge er nord-irer, til start for andre gang på rad. Sist gang var de to kun en hårsbredd unna å tvinge italienerne ut i playoff, da McDowells birdieputt var kun noen centimeter kort i linjen til hullet. Hadde de to vunnet ville de bli de første irene til å vinne siden Padraig Harrington og Paul McGinley i 1997.

 

– Jeg er henrykt over å spille med Rory igjen. Det er ingenting som kan sammenlignes med det å representere Europa i Ryder Cup eller Irland i verdensmesterskapet. Vi fungerte bra som partnere for to år siden, og vi gleder oss til å forsøke å vinne i Kina, forteller McDowell.

 

To skandinaviske lag

Seier blir også målet for årets US Masters-vinner Charl Schwartzel, og fjorårets seiersherre i The Open på St. Andrews, Louis Oosthuizen. Sistnevnte sier de to har lang erfaring med å spille sammen.

 

– Charl og jeg har sett frem til verdensmesterskapet lenge nå. Siden vi var juniorer har vi drømt om å spille for Sør-Afrika, og nå som det endelig skjer kommer det til å bli utrolig spesielt. Vi spilte mange amatørturneringer sammen for Sør-Afrika, og det er alltid en stor ære å representere landet ditt. Vi gleder oss veldig.

 

Av øvrige favorittlag spiller Alvaro Quiroz og Miguel Angel Jimenez for Spania, Martin Kaymer og Alex Ceijka for Tyskland, og Matt Kuchar og Gary Woodland for USA. To skandinaviske lag stiller også til start: Anders Hansen og Thorbjørn Olesen utgjør det danske laget, mens Robert Karlsson og Alex Noren er svenskenes representanter. Karlsson var i 2008 med på å vinne turneringen sammen med Henrik Stensson. Dette var Sveriges andre triumf i konkurransen, 17 år etter at Anders Forsbrand og Per-Ulrik Johansson vant.

 

Totalt vil 28 lag kjempe mot hverandre i fire dager, i en kombinasjon av foursome- og fourball-runder. 

 

PS! Visste du at de to nordmennene Erlend Jordet og Peter Sætre spilte Audi Quattro Cup, verdens største amatørturnering på Mission Hills for to uker siden? Les om hvordan det gikk her

 

Kilde: europeantour.com