Dorals «blå monster» har vist seg å være alt annet enn et monster de to siste rundene av WGC-Cadillac Championship. Rory McIlroy startet lørdagen forrykende, og med åtte under par etter ti hull trodde han at han hadde mulighet til å kunne gå sin første 59-runde. Også Tiger Woods lanserte en spurt tidlig på dagen med tre birdies på de tre første hullene. De to nærmet seg toppen sakte men sikkert, men da Bubba Watson svarte med å gå eagle-birdie i sine to første hull for dagen drepte han litt av spenningen som hadde bygget seg opp.

 

McIlroy gikk de siste åtte hullene på en over par, mens Tiger signerte for en runde på fire under par, etter skuffende bogeys på to av de enkle par 5-hullene. De to deler nå 8. plassen før siste runde, men har nå åtte slag opp til Bubba Watson som kan ta sin første World Golf Championship-tittel.

 

– Med tanke på hvor lave scorene er her, kommer vinnerscoren til å ende opp lavere enn 20 under par. Derfor må man ta vare på par 5-hullene, sa Tiger etter sin runde.

 

Forrige uke klarte han nesten å ta igjen forspranget på ni slag opp til Rory McIlroy i avslutningsrunden av Honda Classic, men mye skal klaffe om noe lignende skal skje søndag. På en bane der det gjøres mye birdies er det aldri lett å ta igjen store forsprang.

 

Med sine ekstreme lengder fra tee har Watson ofte bare wedger inn på par 4-hullene, og han når alle par 5-hullene på to slag uten å anstrenge seg.

 

– Tre bak er veldig mye på denne golfbanen. Det er i det minste ingen foran meg. Det er bare en mann på 17 under, og like bak ham er resten av flokken, sier Justin Rose.

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com/golf.com)