Caddietipset: Slik spiller du et trangt par 5-hull

Hver måned presenterer vi et norsk golfhull som byr på spennende strategiske muligheter. Her er LPGA Tour-caddie Andreas Thorp sine tips til hvordan du bør spille Stavanger GKs avsluttende par 5-hull.

Publisert

Stavanger GK er en nokså trang bane med små greener. Den favoriserer de som slår rett, har et bredt repertoar av ulike slag i bagen og putter bra.

Hull 18 på Stavanger er et meget bra avslutningshull. 

Det lønner seg alltid å legge opp en strategi før du skal spille en bane, og dette er spesielt viktig på par 5-hull, ettersom det er dette som regnes som “scoring-hullene”.

Derfor bør du alltid være aggressiv på tredjeslaget, forutsatt at dette spilles fra fairway og i wedgelengde. Ta vare på de sjansene du får! 

Månedens tips: Har banen du skal spille mangelfull baneguide? Google Maps sine satelittbilder funker også bra til forberedelsene!

Jeg legger alltid opp to mulige spilleplaner for Beatriz på par 5-hullene. Plan A er alltid driver, og «gå for» greenen på to slag om mulig. Ettersom hun har middels lengde med driveren er imidlertid plan B som oftest best. Da kan det enten være driver eller 3-wood fra tee og finne enten 70 eller 90 meter til flagget på tredjeslaget. Jeg har regnet meg frem til at det er der sjansene for birdie er størst for henne. 

På trange hull som dette legger jeg alltid opp forskjellige strategier. Det kommer helt an på vind, vær, flaggplassering og baneforhold. Man ønsker alltid å slå driver så man har kortest mulig vei til hullet, men om driveren er litt “off” en dag kan det lønne seg å ha en backupløsning i 3-wood eller hybrid. 

Slik spilles hull 18 på Stavanger GK: 

Par 5 / Index 6

Hvit tee: 465 meter

Gul tee: 454 meter

Blå tee: 408 meter

Rød tee: 408 meter

Powered by Labrador CMS