Golfballen. Det eneste produktet absolutt alle golfere må bruke. Og kanskje det vanskeligste produktet å bli skikkelig klok på, både for oss og dem som lager ballene. Callaway skal prøve å gjøre det litt enklere å forstå deres serie ved å tydelig merke og vise til svinghastighet når du skal velge ball.

 

Speed Regime (SR) består av tre baller – SR1, SR2 og SR3. Callaway lover optimal spinseparasjon og lengre driver uten kompromiss i nærspillet. Spinseparasjon er at ballen spinner lite med driver og andre lange køller mens den spinner mye med korte køller og wedger. SR ballene er tourballer. I det ligger det blant annet at det er benyttet veldig mykt skall. Gode spillere vil ha dette, men også vi hobbygolfere kan sette pris på virkelig god følelse på en chip. SR1 er firelags mens SR2 og SR3 har fem lag for å ytterligere redusere spinn med driver.

 

SR1 – 90mph og lavere svinghastighet.

 

 

SR2 – 90 til 105mph svinghastighet.

 

 

SR3 – 105mph og høyere svinghastighet.

 

 

Speed Regime ballene kommer for salg 31.januar 2014. Veiledende pris er 475,-.

 

Svinghastighet er bare en av metodene for å velge ball. Noen produsenter sverger til at det er følelsen som er viktigst, at slagene nær green teller mer enn drivene. For mange golfere er det prisen som er viktigst når de skal utfordre vannhindere og out of bounds.