Med sin animerte spillestil og evne til å fyre opp publikum og irritere motspillerne fikk Patrick Reed raskt kallenavnet «Captain America» da han gikk ubeseiret gjennom Ryder Cup-debuten i 2014, og på hjemmebane i 2016 var han en av de viktigste bidragsyterne til at amerikanerne tok tilbake trofeet på åtte år. 

I Paris to år senere var Reed blant hovedrolleinnehaverne igjen da han kritiserte kaptein Jim Furyk for å splitte opp det vellykkede paret han hadde dannet med Jordan Spieth, og i den oppsiktsvekkende pressekonferansen etter tapet mot Europa beskyldte han lagkapteinen for å la kameraderi styre sine beslutninger. 

Reed har hatt en tilsynelatende unik evne til å tiltrekke seg kontroverser gjennom hele karrieren, og med tanke på at det allerede stilles spørsmål om lagkjemien i USA-garderoben med kranglefantene Bryson DeChambeau og Brooks Koepka, gjorde det kanskje valget lettere for USA-kaptein Steve Stricker å vrake Reed fra laget han tar med seg til Wisconsin om om to uker.

Stricker tar som forventet med seg spillerne som endte fra 7.- til 10.-plass i FedEx-cupen: Tony Finau, Xander Schauffele, Jordan Spieth og Harris English, men hopper over Reed på 11.-plass og tar heller med seg nummer 12 og 14: Scottie Schefflee og Daniel Berger.

Det var et veldig, veldig vanskelig valg å utelate Patrick Reed. Jeg mistet litt nattesøvn over det valget. Han er en fantastisk konkurransemann, og statistikken hans er ganske så fordømt bra. Det var et veldig vanskelig valg, men det var usikkerheten rundt helsen hans og manglende spilletid den siste tiden som førte til at vi bestemte oss, sier Stricker, med henvisning til lungebetennelsen Reed pådro seg for noen uker siden.

(Artikkelen fortsetter under)

Stricker sier Reed var den første personen han ringte da han endelig fikk bestemt seg for laguttaket.

– Jeg visste at det kom til å bli vanskelig, men han tok det som en sann mester, og jeg beklaget meg mange ganger til ham. Jeg ville bare at han skulle vite at det var en veldig vanskelig avgjørelse.

Les også: Bekreftet: Viktor Hovland klar for Ryder Cup

Som vanlig er USA favoritter på papiret før Ryder Cup, og alle spillerne på laget er ranket topp-20 i verden, i tillegg til åtte av de ti beste i verden. 

Statusen til Brooks Koepka er imidlertid usikker etter at han skadet håndleddet under Tour Championship. Det åpner døren for at Reed eller Kevin Na likevel kan komme med på laget som en syvende «captain’s pick», men Stricker sier det er for tidlig å spekulere i.

– Vi har diskutert om det blir nødvendig å erstatte Brooks, men vi er ikke der riktig ennå. Vi er fokusert på de tolv gutta vi har valgt, sier Stricker til Golf Channel.

Mens hele USA-troppen nå er klar, er det fortsatt seks tomme plasser å fylle på det europeiske laget. Se hvordan lagene ser ut under:

Europa

Jon Rahm

Tommy Fleetwood

Tyrrell Hatton

Rory McIlroy

Viktor Hovland

(Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Lee Westwood og Shane Lowry ligger også an til å kvalifisere seg. I tillegg har Padraig Harrington tre «captain’s picks».

USA

Dustin Johnson

Bryson DeChambeau

Patrick Cantlay

Brooks Koepka

Collin Morikawa

Justin Thomas

Xander Schauffele

Tony Finau

Jordan SPieth

Scottie Scheffler

Daniel Berger

Harris English