63 år gamle Watson vil lede USA i 2014-utgaven av mesterskapet på Gleneagles i Skottland – 21 år etter at han ledet laget til seier på The Belfry.

 

Regjerende mester Europa er ventet å annonsere sin kaptein i Abu Dhabi neste måned, og Darren Clarke og Paul McGinley er bookmakernes favoritter til å overta etter Jose Maria Olazabal.

 

Clarke sier Watsons ansettelse kan ha en innvirkning på hvem Europa velger som kaptein.

 

– Jeg tror det kan påvirke hvem som blir ansatt. Mange mennesker, meg selv inkludert, ble overrasket da Tom Watson ble valgt ut. Men det er fantastisk for turneringen – det finnes ikke mange mer ikoniske figurer i golf, han er elsket i Skottland og det sender ut et signal om at de er veldig seriøse i å vinne trofeet tilbake.

 

– Kanskje må vi tenke annerledes og se på andre alternativer også. Den som skal stå på motsatt side av Watson trenger et stort nærvær. Vi må finne riktig mann for jobben. Vi har en uskreven regel om at vi ikke spør noen om å være kaptein igjen, men kanskje kommer vi til å gjøre det.

 

Skulle Europa bestemme seg for å ansette Colin Montgomerie igjen, som ledet Europa til triumf i 2010, vil det frigjøre Clarke til å selv delta i turneringen.

 

– Dersom de spurte meg om jeg vil være kaptein vil det være en tøff avgjørelse. Jeg er fortsatt bare 44, og det er ikke så lenge siden jeg vant The Open, avslutter Clarke.