Totalt åtte turneringer spilles i samarbeidet mellom Sunshine Tour og European Tour. Og hjemmespillerne dominerer. De har vunnet fire av seks så langt og har et godt grep om de to siste turneringene, Africa Open og Thswane Open.

 

Ukens vinner, George Coetzee, har i flere år vært en spiller å regne med på European Tour. Seieren har glimret med sitt fravær, men denne uken klaffet alt. 65, 68, 69 og 66 slag for -19 totalt ga ham en klar seier på tre slag.

 

– Vet nesten ikke hva jeg føler nå. Jeg har ventet ganske lenge og begynte å tvile litt, så nå er jeg veldig glad. Jeg fikk dele dette med familie og venner. Det er min mors bursdag og jeg ville for henne siden jeg glemte å kjøpe gave!

 

Flere spillere utenfor topp 200 i verden viste seg fram i Johannesburg. Blant dem den spanske superstjernen Alvaro Quiros. Det ble delt 5.plass med tre jevne runder under 70 slag. Forhåpentligvis et bevis på at han endelig er tilbake i toppen. Den langtslående stjernen er helt nede på 262.plass på verdensrankingen.

 

I tillegg til rankingpoeng, penger og ære stod også tre plasser i årets The Open på spill. De beste i topp 10 som ikke allerede var kvalifisert for turneringen på Royal Liverpool får drømmen oppfylt. Vinneren Coetzee er en av dem, Jin Jeong (Sør-Korea) og Justin Walters (Sør-Afrika) de to andre.

 

Vi har dessverre ingen nordmenn med i de kommende turneringene heller. Forhåpentligvis får vi se noen når de kommer til Europa, i turneringer som Madeira Open.