Tønsberg-jenta er halvveis inne i sitt siste studieår ved Denver University, hvor hun de siste tre og et halvt årene har blitt Norges høyest rangerte collegespiller (nr. 29 i collegesystemet). I 2013 bokførte hun fem topp-5-plasseringer, med seier i storturneringen WAC Women’s Golf Championship som årets høydepunkt. Før sesongen ble hun utnevnt som «one to watch» av det anerkjente internasjonale golfmagasinet Golf World, og i november fikk hun utmerkelsen «Årets talent» under gollftinget.

 

Til sommeren fullfører hun sine Business-studier i Colorado, og vil samtidig bli proff.

 

I et intervju med Tønsbergs Blad forrige uke, kunne Daffinrud avsløre at hun ikke flytter hjem til Norge når hun er ferdig i Denver. Hun tar sikte på å få sin base i varmere strøk.

 

– Jeg kommer til å flytte til Spania i sommer, og trene fra solen står opp til solen går ned. Så skal jeg prøve meg på europatour-kvalifiseringen til høsten, sier hun til Tønsbergs Blad.

 

Fire år i USA har gitt mersmak, og det er der hun til slutt drømmer om å etablere seg. Men i første omgang skal hun konsentrere seg på Europa.

 

– Jeg er nødt til å ta dette steg for steg, men målet er LPGA, og når jeg prøver meg på kvalifiseringen avhenger litt av utviklingen min, forteller hun.

 

Daffinrud har forbedret seg gradvis hvert eneste år hun har vært i USA, og har blitt Denver «Pioneers» sin viktigste spiller. Hun føler hun tok golfen til et nytt nivå i sommer da hun endret fokusområde i sin golftrening.

 

– Det løsnet forrige sommer etter at jeg la om treningsopplegget og fokuserte mer på mental trening. Siden det har jeg spilt den beste golfen jeg noen gang har spilt, konkluderer hun overfor Tønsbergs Blad.