Til sommeren fullfører Tonje Daffinrud sine studier ved University of Denver i Colorado. Hun har i løpet av sine år på college etablert seg som lagets soleklart viktigste brikke, og er Norges beste collegespiller.

 

Lørdag ble Vestfold-golferen hedret med utmerkelsen «årets talent» på golftinget i Kristiansand, og et stipend på 15 000 kroner.

 

Daffinrud har hatt en jevn progresjon fra sesong til sesong. I år står hun med fem topp 5-plasseringer på college, med seier i storturneringen WAC Women’s Golf Championship som årets høydepunkt.

 

Hun er ranket som nummer 29 i collegesystemet, og har klatret til 81. plass på verdensrankingen for amatører.

 

«Disse resultatene har kommet etter veldig hardt arbeid, for det har vært perioder hvor Tonje har slitt veldig med deler av spillet, og det står enorm respekt av den standhaftigheten hun har vist ved å klare og snu dette problemet. Tonje gjorde det i tillegg ekstremt spennende å følge EM individuelt i sommer, og neste gang kanskje hun går hele veien, og uansett blir det spennende å følge den utviklingen hun viser», heter det i begrunnelsen av utmerkelsen.

 

Les også: Daffinrud nevnt i internasjonalt golfmagasin 

 

Les også: Daffinrud månedens spiller i oktober 

 

Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Viktor Hovland (Drøbak GK) ble utdelt NGFs juniorstipender på 10 000 kroner. De to Wang-spillerne ble sammenlagtvinnere på årets Team Norway Junior, og vant også en Norgescup-turnering hver seg. Hovland var og en sterk bidragsyter da det norske guttelaget vant sølv i europamesterskapet i sommer.

 

Petter Christian Wilskov ble utropt til «årets ildsjel» for sin mangeårige frivillige innsats for juniorarbeidet i Moss & Rygge GK.