Sommeren har blitt en tålmodighetsprøve for Ladies European Tour-spilleren Tonje Daffinrud. Tønsberg-jenta måtte trekke seg fra LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open første uken  juni, og fikk beskjed om at armen måtte få seks uker hvile.

Mandag 20. juli kom gladbeskjeden om at hun gradvis hadde begynt opptreningen igjen. Planen var en retur til Tipsport Golf Masters i Tsjekkia 7. august.

Torsdag var hun den eneste europatour-spilleren til stede under åpningsrunden av NM på Borre. Det var imidlertid ikke med golfkølle i hånden. 

Hun gikk caddie for kjæresten Erik Røssland Kløvstad, og hadde dessverre dårlige nyheter å komme med da Norsk Golf pratet med henne etter runden.

Jeg merket at det var noe som ikke stemte. Jeg dro til legen, og det var dessverre ikke gode nyheter

Tonje Daffinrud

–  Jeg begynte rolig med å chippe og pitche for en halvannen uke siden. Det føltes ikke så bra. Jeg klarte å slå, men jeg merket at det var noe som ikke stemte. Jeg dro til legen, og det var dessverre ikke gode nyheter, forteller Daffinrud til Norsk Golf.

Hun sier legene er usikre på nøyaktig hva slags skade det er, og sier det står mellom to potensielle utfall:

– Hvis det er det ene blir det kanskje tre-fire uker til med hvile. Hvis det er en annen skade som forårsaker smerten risikerer jeg å operere. Neste steg nå er at jeg skal til en håndkirurg for å få et endelig svar. Dette er veldig kjipt, jeg var nok litt for innstilt på at jeg var klar igjen etter de første seks ukene. Det var en stor nedtur da jeg innså at det ikke kommer til å skje.

Daffinrud sier håndleddskaden sannsynligvis er en kombinasjon av en slitasjeskade og en akutt skade fra en uheldig vri. Hun tror skaden kom fra et feilslag under en treningssamling i Spania tidligere i vår.

Selv om hun fortsatte å spille i noen uker etter skaden, mener legene de har oppdaget skaden på et tidlig stadium.

Jeg er positiv og håper jeg fortsatt har noe av sesongen igjen

Tonje Daffinrud

– Jeg er positiv og håper jeg fortsatt har noe av sesongen igjen. Jeg trodde jeg var klar til Tjsekkia neste uke, men det skjer jo ikke. Det klør så i fingrene at nå jeg bare vil ut i turnering igjen så fort jeg får klarsignal fra legen.

Nå er neste håp Helsingborg Open i starten av september. Team Norway-spilleren sier det er mye dødtid når man er skadet, men hun gjør sitt beste for å holde seg produktiv.

– Jeg får lov til å trene 1,5 timer putting om dagen. Jon (Karlsen) og jeg har satt i gang et lite putteprosjekt der jeg endrer både det tekniske og rutinene mine i forhold til greenlesing. Det har vært veldig positivt, og puttingen er veldig bra nå. I tillegg får jeg trent mentalt og fysisk, avslutter Daffinrud.

I skadefraværet har hun falt fra 32.-til 46. plass på Ladies European Tours pengeliste (20 123 euro). Best av de norske damene er Marianne Skarpnord på 6. plass (71 803 euro), etterfulgt av LPGA-spiller Suzann Pettersen på 33. plass og Caroline Martens på 41 plass.

Det er topp-80 ved sesongslutt som sikrer fulle rettigheter på neste års Ladies European Tour.