Made in Denmark er fra 2014 tittelen på den nye danske turneringen på European Tour. Turneringen skal avvikles på Himmerland Golf & Spa Resorts Backtee New Course som nylig er renovert for et tresifret millionbeløp. Der skal det konkurreres om en pott på drøye 11 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

 

– Det er en drøm som nå blir oppfylt. Jeg og de fleste andre golfentusiaster er enige i at Danmark mangler en turnering på European Tour. Made in Denmark skal sette fokus på golfsporten i Danmark, og på Danmark som golfdestinasjon, sier Lars Larsen, eier av Himmerland Golf & Spa resort.

 

Thomas Bjørn er med sine 13 Europatour-seiere på 17 sesonger danskenes mest meritterte proffspiller. Veteranen mener timingen for en turnering i Danmark er perfekt.

 

– Det er en fantastisk god nyhet for touren at vi får en ny turnering i Danmark. Himmerland er et perfekt sted for European Tour, og jeg håper at danske golffans vil være med og backe opp slik at vi kan få en fantastisk turnering med titusener av tilskuere. Med Thorbjørn Olesens prestasjoner for tiden og en lang rekke spennende talenter på gang er det et godt tidspunkt for dansk golf. Å få en turnering hit vil hjelpe til å utvikle golf i Danmark ytterligere, sier Bjørn i pressemeldingen og fortsetter:

 

– Min første seier som proff var Himmerland Open på Challenge Tour i 1995, så Himmerland er på mange måter stedet hvor det hele begynte for meg. Det hadde vært deilig å vinne i Danmark igjen nesten 20 år etter, men mest av alt håper jeg turneringen blir en stor suksess.

 

Det samlede budsjettet for 2014 til 2016 er i drøye 100 millioner kroner, som skaffes i samarbeid mellom sponsorer, nasjonale myndigheter, kommunale instanser og det danske forbundet Dansk Golf Union (DGU). 

 

Turneringen blir bare den andre Europatour-turneringen i Norden. Fra før arrangerer svenskene Nordea Masters på Bro Hof Slott GC ved månedsskiftet mai til juni.