Det måtte 38 majorer til før Michelle Wie endelig kunne titulere seg en majorvinner. Amerikaneren har måttet leve med skyhøye forventninger helt siden hun entret LPGA-sirkuset som tenåring, men det er først denne sesongen hun har innfridd.

 

Med en sisterunde på par søndag, avsluttet hun turneringen to slag foran verdensener Stacy Lewis.

 

– Jeg klarer ikke å tenke klart. Jeg er så lykkelig akkurat nå, dette er helt utrolig. Jeg føler meg så beæret over å få navnet mitt på dette trofeet, og jeg er takknemlig for alt. Det er en blanding av alle mulige følelser, sa Wie i pressekonferansen etter runden.

 

Wie startet dagen i delt ledelse med Amy Yang. Duoen hadde en nervøs start og utvekslet bogeys på det første hullet. Mens Yang fortsatte det ustabile spillet resten av runden, klarte Wie å samle seg raskt. Yang fulgte opp med dobbelbogey på hull 2 og bogey på det femte for å falle tre slag bak. Wie svarte på sin side med åtte strake par, og da hun rullet i en eagleputt på det tiende hullet så hun ut til å cruise inn til seier.

 

Verdensener Stacy Lewis bestemte seg imidlertid for å gjøre ting interessant. Hun har gjort det til vane å komme med sene innspurter i majorturneringer, og avsluttet med søndagens laveste runde, fire under par, for å legge press på Wie i innspurten. Med en viktig birdie på hull 18 var hun bare tre slag bak Wie, som på det tidspunktet hadde fire hull igjen å spille.

 

– Jeg mente jeg hadde en mulighet, med tanke på det store presset som medfølger å spille en major, og også hvor vanskelig denne banen er, konstaterte Stacy Lewis.

 

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

 

 

Wie hadde vært sikkerheten selv gjennom hele runden, men på det 16. hullet var det like før det gikk riktig galt. Andreslaget fra fairwaybunkeren på par 4-hullet forsvant inn i en busk. Da Wie skulle gjøre seg klar for å pitche seg inn på green var ikke ballen å se noe sted. Etter nærmere fire minutter med desperat leting fant de ballen plugget i sanden ved roten av en liten busk. Wie meldte ballen uspillbar, pitchet inn og toputtet for dobbelbogey. Plutselig var ledelsen krympet til ett slag.

 

På det 17. svarte hun umiddelbart. Fra syv meter rullet hun i karrierens viktigste birdieputt for å øke luken til to slag før siste hull.

 

– Det er en av de beste puttene jeg har slått i hele livet mitt. Den var veldig rask, og falt begge veier. Med tanke på presset og alle følelsene som var i sving, er det helt klart en av de beste, konstaterer Wie. Med et enkelt par på hull 18 var den etterlengtede majorseieren i boks.

 

Michelle Wie har deltatt i majorturneringer siden hun var 13 år gammel, og har lenge vært plaget med spørsmålet «Når kommer hun til å vinne en major?». Selv om hun har vært med i gamet lenge, er hun fortsatt bare 24. For å sette seieren i perspektiv, var Annika Sörenstam 24 år da hun vant sin første major. Lorena Ochoa var 25 da hun vant sin første. Karrie Webb er den aktive spilleren med flest majortitler (7). Hun var 24 da hun vant sin første.

 

Wie startet året på 61. plass på verdensrankingen, men har klatret oppover listene i et raskt tempo de siste månedene. Med søndagens seier er hun helt oppe på 7. plass. Tutta på sin side misset cuten, og tapte ytterlige poeng. Nå stor også fjerdeplassen snart i fare for å glippe for Lexi Thompson som nærmer seg bakfra.

 

Vi krysser fingrene for at Tutta slår tilbake på samme måte som i fjor. Etter å ha misset cuten i U.S. Open, svarte hun med karrierens beste formperiode, inkludert majorseieren i Evian Championship.