The Open-vinneren får ikoniske Claret Jug på peishylla. PGA Championship-vinneren får bryne seg på å løfte gigantiske Wanamaker Trophy. På Augusta National kan vinneren ikle seg en blazer med en litt tvilsom grønnfarge.

Når man tenker på spesifikke turneringer, er trofeene som deles ut, ofte noe av det første vi forbinder med dem. Groruddalens turnering «Grorudpalmen» – oppkalt etter den (in)famøse 80-tallsfrisyren – er intet unntak.

Dette er en pokal som tidligere spydkaster Andreas Thorkildsen vant i et mesterskap i Abu Dhabi

Arne Giving

Grorudpalmen er en sosial golfturnering som ble stiftet for 16 år siden av tidligere leder i Groruddalen GK, Per Gunnar Løken. Her deltar en kompisgjeng til dyst med 18 hull på Groruddalen Golfklubb, og som det seg hør og bør i sosiale golfturneringer: med etterfølgende fårikål-bankett på Lorry i Oslo sentrum.

– Til årets utgave hadde turneringen fått en helt ny vandrepremie. Dette er en pokal som tidligere spydkaster Andreas Thorkildsen vant i et mesterskap i Abu Dhabi. Han hadde ikke plass til den hjemme, så idrettsjuristen Arne Steen fikk den i sitt eie. Der ble den parkert i boden. Da Arne i vår hørte om turneringen «Grorudpalmen», sa han umiddelbart: «Jeg har en pokal som er spesialdesignet til denne turneringen!», forteller Arne Giving, fast deltager i turneringen og også tidligere daglig leder ved Groruddalen Golfklubb.

Naturlig nok var det grunnleggeren av turneringen som selv kunne motta den nye vandrepokalen på Lorry med et resultat på seks under par netto!

– – –

Det spilles mange morsomme sosiale turneringer rundt omkring i Golf-Norge. Har du en historie du har lyst til å dele med oss? Send oss en e-post til redaksjon@norskgolf.no!