VG hadde i forkant av Idrettsgallaen lansert Carlsen og Pettersen som idretts-Norges «konge» og «dronning», og lørdag kveld var de nettopp det da idrettsgallaen gikk av stabelen på Oslo Spektrum.

 

Suzann Pettersen vant hele fem ganger i 2013, inkludert sin første major siden 2007, og er nærmere å bli verdensener enn noen gang. Tora Berger var i forkant av kåringen «Årets kvinnelige idrettsutøver» ansett som Tuttas hovedutfordrer, etter å ha gjort åtte medaljer av åtte mulige i VM i skiskyting med seks gull og to sølv. Men det var Tutta som trakk det lengste strået da Tommy Wirkola ropet opp kveldens første pris.

 

–  Jeg vil takke alle de nominerte i min klasse, for dere inspirerer meg til å yte det siste lille hver eneste dag. Mest av alt vil jeg si takk til det norske folket og publikum her i dag som nå virkelig begynner å få øynene opp for golf. Jeg håper så mange unge som mulig rundt i det lokale samfunnet kan besøke nye golfklubber og bli inspirert. Golf er en fysisk og psykisk krevende idrett, men utrolig morsomt, sa Tutta i sin takketalle.

 

Mot slutten av Idrettsgallaen var det opp på scenen igjen – da for å motta den gjeveste prisen av de alle: Utøvernes pris, der utøverne selv stemmer frem hvem som skal vinne.

 

Jan Åge Fjørtoft og Kjetil André Aamodt kunne utrope to vinnere av prisen: Magnus Carlsen og Suzann Pettersen.

 

– Det er helt fantastisk å få stå her med kongen selv. Jeg har dyp respekt for det Magnus har levert  i år. Jeg satt selv og fulgte med på internett fra VM i India, og må si det er fantastisk kult å stå her sammen med deg i dag. Dette er den kuleste prisen og veier tyngre enn mange av pokalene på min hylle i hvertfall, sa Suzann Pettersen fra talerstolen.

 

– Jeg er sportsidiot selv, så jeg følger med på alle dere og er veldig imponert over det. Og naturligvis ikke minst Suzann. Jeg må innrømme at jeg ikke er så golfinteressert selv, men det går ikke en dag uten at min manager Espen Agdestein forteller meg hvor stort det Suzann gjør er, sa sjakk-Magnus i sin takketale.

 

Men hvem stemte Idrettsgallaens to hovedpersoner selv på?

 

– Jeg stemte på Magnus, kunne Tutta avsløre til VG etter å ha mottatt utmerkelsen.

 

– Og jeg stemte på Tutta, smiler Carlsen.

 

 

Les også: – Golf er en veldig marginal idrett

 

 

Vinnerne

 

Årets navn: Magnus Carlsen (Sjakk)

 

Åpen klasse: Magnus Carlsen (Sjakk)

 

Utøvernes pris: Suzann Pettersen (Golf) og Magnus Carlsen (Golf)

 

Årets kvinnelige utøver: Suzann Pettersen (Golf)

 

Årets mannlige utøver: Emil Hegle Svendsen (Skiskyting)

 

Årets gjennombrudd: Johannes Thingnes Bø (Skiskyting)

 

Årets forbilde: Tora Berger (Skiskyting)

 

Årets lagspiller: Mats Zuccarello Aasen

 

Årets lag: Kvinnelandslaget i fotball

 

Årets trener: Egil Gjelland (Skiskyting)

 

Gullballen: Ingrid Hjelmseth (Kvinnelandslaget og Stabæk)

 

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Tommy Urhaug (Bordtennis)

 

Årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver: Sarah Louise Rung

 

Årets ildsjel: Dugnadsgjengen fra Knyken skisenter

 

Årets hederspris: Ridderrennet på Beitostølen