Turneringen er den siste av tre turneringer i Korn Ferry Tour Finals, der det er de 25 beste spillerne sammenlagt på de tre turneringene som kvalifiserer seg til PGA Tour i 2022.

Ventura starter turneringen på 83.-plass på sammenlagtlisten og trenger minst en topp 5-plassering på søndag for å kunne klatre til topp-25.

Halvveis inn i torsdagens åpningsrunde så det meget lovende ut for 26-åringen, som var tre under par og i delt ledelse. Dessverre ble gleden kortvarig, for med tre over par på de resterende hullene falt han ned til 47.-plass.

Fredag staret Ventura solid igjen og var fire under par for dagen da han stod på tee på det 18. hullet. Der seilet utslaget langt til høyre for fairway, og etter å ha droppet ballen måtte han signere for en bitter dobbelbogey.

Det gjorde at han falt fra 13.- til 35.-plass, og det er nettopp slike feil som har ødelagt for ham gjennom hele sesongen: Ventura gjør mer enn nok birdier til å kunne hevde seg i toppen, men pådrar seg også litt for mange store siffer på scorekortene.

Med -2 sammenlagt har han fortsatt en høyst overkommelig luke på fem slag opp til topp-5, mens han har åtte opp til lederen Trey Mullinax fra USA.

Ventura startet PGA Tour-sesongen i fjor høst med en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, men har siden da endt opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

Skulle han falle ned til Korn Ferry Tour igjen, er det en tour han gjentatte ganger har demonstrert at han føler seg langt mer komfortabel på. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Leaderboard