Mens dette er tiden på året da folk flest ofte investerer i en ny driver eller putter, har Donald Trump nok en gang kjøpt seg en ny golfbane.

 

Den Greg Norman-designede 18-hulls linksbanen, ranket som den 14. beste banen i Irland og den 63. beste i Storbritannia og Irland av anerkjente top100golfcourses.co.uk, er Donald Trumps nyeste innkjøp.

 

Anlegget åpnet i 2001, og eiendommen på 1600 mål inkluderer en kystlinje på fire kilometer til Atlanteren, og et 218-roms spahotell. Hvor mye «The Donald» har måttet punge ut med er foreløpig ikke kjent.

 

 

Tapte i retten

 

Trumps baneportefølje består nå av 15 heleide golfanlegg, og 21 golfbaner totalt. Den 67 år gamle newyorkeren legger ikke skjul på at han ønsker å utnytte nedgangstidene i golfen til å kjøpe golfanlegg til «spottpris».

 

– Jeg har fem i handicap, men pluss fem i eiendom, sier Trump i følge golfweek.com.

 

Trumps sønn, som kanskje ikke så overraskende også heter Donald, er administrerende direktør for Trump Organizations videre utvikling av Doonbeg.

 

– Doonbeg er et utrolig sted, og den har vært på radaren vår i lang tid. Vi har de siste dagene fullført avtalen. Det blir en spesiell sten i kronen som allerede består av mange juveler som min far har samlet sammen de siste årene, forteller Trump junior til Golfweek.

 

Donald Trump var i utgangspunktet godt i gang med planleggingen av en nabo til den påkostede linksbanen Trump International Golf Links i Aberdeen i Skottland. Den andre banen på Menie Estate skulle etter planen bli oppkalt etter hans mor Mary Anne, og tegnes av Dr. Martin Hawtree som også har tegnet Trump International Golf Links.

 

Det prosjektet har imidlertid blitt skrinlagt, etter at Trump nylig tapte i retten mot et vindfarmsprosjekt ved kysten bare noen kilometer unna.

 

 

Snart avdukning for «nye» Doral

 

Det er travle dager på golffronten for Trump om dagen. For to år siden kjøpte han PGA Tour-anlegget Doral Resort i Miami for 150 millioner dollar. Arbeidet med å pusse opp anlegget startet opp sommeren 2012, og har pågått i et halvannet år. Om tre uker er det duket for den årlige PGA Tour-turneringen WGC Cadillac Championship. Der får verdens beste spillere for første gang teste ut den påkostede nyrenoverte banen, signert Gil Hanse.

 

Endringene består blant annet av helt nye greener, green- og fairwaybunkere, dramatisk utvidede innsjøer, forbedrede og mer publikumsvennlige tribuneområder, og et dobbelt så stort treningsområde med flomlys.

 

 

 

 

 

 

Donald Trumps golfportefølje

 

Eierskap

 

– Trump International Golf Club, Dubai, United Arab Emirates

 

– Trump International Golf Club, Puerto Rico – Championship Course, International Course

 

– Trump International Golf Links, Ireland

 

– Trump International Golf Links, Scotland

 

– Trump National Golf Club, Bedminster, N.J. – Old Course, New Course

 

– Trump National Golf Club, Charlotte, N.C.

 

– Trump National Golf Club, Colt’s Neck, N.J.

 

– Trump National Golf Club, Hudson Valley, N.Y.

 

– Trump National Golf Club, Jupiter, Fla.

 

– Trump National Golf Club, Los Angeles

 

– Trump National Doral Golf Club, Miami – Blue Monster, Gold Course, Jim McLean Signature Course, Red Course

 

– Trump International Golf Club, Palm Beach, Fla.

 

– Trump National Golf Club, Philadelphia

 

– Trump National Golf Club, Washington, D.C. – Championship Course, River Course

 

– Trump National Golf Club, Westchester, N.Y.