Tutta kom inn som lederen i klubbhuset på Mission Hills etter at hun hadde fullført fredagens andre runde, men falt til delt andreplass etter at resten av feltet fullførte sine andrerunder lørdag formiddag.

Jeg har en stor oppgave foran meg på søndag. Lederboardet er tettpakket bak meg også. Jeg må gå ut der og score lavt. Det er mye på spill

Suzann Pettersen

Da den tredje runden slo i gang på ettermiddagen, fortsatte Suzann Pettersen med det samme solide spillet hun har levert hele uken.

Hun åpnet riktignok med bogey, men svarte med to birdies på rappen på hull 3 og 4 før hun gjorde dagens andre bogey på hull 5. Det skulle også bli hennes siste. Hun gikk de resterende hullene på fire under par, inkludert en deilig birdie på det avsluttende par-5-hullet. Den sikrer henne lederball mot Lexi Thompson, vinneren av turneringen i 2014. For tredje runde på rad brukte Tutta under 30 putter.

Tutta ligger 11 under par sammenlagt, to slag bak Lexi Thompson og ett slag foran sør-koreanerne Mi Jung Hur, Inbee Park, So Yeon Ryu og australieren Minje Lee. Ytterligere to slag bak ligger blant andre verdenstoer Ariya Jutanugarn og formsterke Michelle Wie.

Det er med andre ord duket for en thriller-avslutning på søndag når Tutta skal jakte karrierens tredje majorseier.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene fra lørdag)

– Helt siden jeg så banen for første gang, så passet den øyet mitt. Jeg driver ballen bra, og det er nøkkelen på denne golfbanen. Jeg har en stor oppgave foran meg på søndag. Lederboardet er tettpakket bak meg også. Jeg må gå ut der og score lavt. Det er mye på spill, sa Tutta i pressekonferansen etter runden.

Hun sier planen for søndagen er «å bli våt», og refererer til hoppet ut i «Poppies Pond», som vinneren i tradisjon tro må gjøre etter å ha hullet ut.

Hun tar fatt på lederballen klokken 23.01 norsk tid. Turneringen sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta har endelig fått putteren til å virke. Her med Michelle Wie under lørdagens tredje runde. (Foto: Getty Images)

Tutta har gjort det til vane å prestere på Mission Hills, og kan vise til topp-20-plasseringer de ni siste gangene hun har spilt her (!), inkludert fire pallplasseringer. Hun har imidlertid ennå til gode å vinne turneringen.

– Hvordan kan man ikke elske dette stedet? Det er et himmelsk sted å spille golf. Man må være i god form for å føle at man kan spille aggressivt på denne banen. Jeg driver ballen bra, så jeg gir meg selv gode mulighetene med jernkøllene, forklarer Tutta.

(Se Tuttas intervju med LPGA.com etter runden her)

Suzann Pettersen endte på 35. plass i forrige ukes generalprøve, Kia Classic, og står med én topp-10-plassering på årets fire første turneringer. Nylig skiftet hun svingtrener fra Butch Harmon til spanjolen Jorge Parada.

Tutta endte på delt 10.-plass i ANA Inspiration i fjor, fem bak verdensener Lydia Ko. Lydia Ko ble samtidig tidenes yngste innehaver av to majors (18 år og 11 måneder).

Dette er den 46. utgaven av Ana Inspiration, som frem til 2014 gikk under navnet Kraft Nabisco Championship. Med All Nippon Airways som ny hovedsponsor fulgte også en økning i den samlede premiepotten til 2,5 millioner dollar.

Frem til Evian Masters ble en del av kvinnenes major-program i 2013, har Mission Hills Country Club siden 1983 vært den eneste major-banen som har vært fast vert for en major hvert år. 

Like sterk tradisjon som selve banen, er feiringen etter at seieren er i boks: Uken rundes av med at vinneren hopper ut i vannhinderet på det 18. hullet, Poppies Pond. 

Tutta ligger på en 49. plass på LPGA Tours pengeliste, og hun har ikke vunnet en turnering siden juni 2015. For en timing det hadde vært hvis det endelig blir slutt på seierstørken!

Turneringen sendes direkte alle dager på Viasat Golf og Viaplay.

Følg turneringen her.