Sør-afrikaneren gikk helt til topps i  helgens Volvo China Open, og ble samtidig den første spilleren noensinne som har gått rett fra Q-school til tre seiere på det høyeste nivået i påfølgende sesong.

 

Grace startet søndagen med en ledelse på tre slag på fjorårsvinner Nicolas Colsaerts, og marginen var den samme da dagen var omme. Grace sin avsluttende 69-runde tok ham til 21 under par sammenlagt. Han virket helt uaffektert av presset som følger med å lede før den siste runden, og Colsaerts maktet aldri å komme seg nærmere enn to slag.

 

– Jeg holdt meg virkelig rolig i dag. Jeg fortsatte å slå ballen bra. Jeg misset et par slag på de første par hullene, men omgrupperte meg og gjorde birdies der det teller, på par fem-hullene.

 

– Før denne sesongen følte jeg at min første seier var like rundt hjørnet. Å ha tre før mai er bokstavelig talt utrolig. Jeg har spilt veldig bra, og gitt meg selv mange muligheter til å vinne, sa Grace til europeantour.com etter seieren.

 

Kun to spillere tidligere har vært yngre enn Grace når de har notert seg for tre seiere i en og samme sesong: Severiano Ballesteros vant tre ganger i både 1977 og 1980, mens Sandy Lyle gjorde det i 1979. Grace ble samtidig den tredje sør-afrikaneren som har vunnet tre ganger på en sesong, sammen med barndomsheltene Ernie Els og Retief Goosen.

 

Med kun 11 turneringer spilt så langt på årets Europatour, betyr det at Grace har vunnet over en fjerdedel av turneringene han har stått på startstreken i. Han er nå oppe på 68. plass på verdensrankingen,  203 plasser over der han startet sesongen. Men han vil ikke stoppe der.

 

– Jeg vil bli bedre, jeg vil vinne flere titler, og jeg vil spille i majorturneringene og gjøre navnet mitt kjent over hele verden.

 

Det er han på god vei til å klare allerede.