Spanjolen gjorde som svenske Peter Hanson under åpningsrunden, og tangerte banerkorden på 64 slag (-8) fredag. Quiros, står allerede med en seier i Dubai i år, og er nå Rory McIlroys største trussel i jakten på sammenlagtseieren i Race to Dubai og Rorys andre Europatour-seier på rad.

Quiros kronet av sin runde ved å senke en eagle-putt på syv meter på det siste hullet, og vil slå ut med en solid ledelse på tre slag under «moving day» lørdag. For Quiros vedkommende blir det forhåpentligvis lite bevegelse på toppen av leaderboardet denne helgen. Forrige uke ledet han før siste runde av UBS Hong Kong Open, men falt ned til en syvendeplass etter å ha avsluttet med en runde på tre over par.

Mulig denguefeber

McIlroy på sin side delte fredag ledelsen to ganger på back nine, men rotet det til på slutten. På det 17. hullet landet hans enkle chip kort av green, og på det 18. gikk utslaget rett i vannet. Dermed ble det bogey-bogey-avslutning for nord-iren, og delt tredjeplass med Robert Rock. Mellom Rory og Quiros er lederen fra første runde, Peter Hanson på åtte under par.

Les også: Får du ikke sett Europa-tour på TV?

Rory har slitt med et virus den siste tiden, og fikk torsdag vite at han muligens har pådratt seg tropeviruset Denguefeber mens han har vært på reisefot i det fjerne østen de siste ukene.

– Prøven viste at det kunne være mye forskjellig, så jeg må til legen igjen i morgen for å bestemme meg om jeg skal spille i Thailand neste uke eller ikke. For å være ærlig er jeg veldig klar for å få sesongen overstått og legge vekk køllene litt, sa han etter runden.

Vil spolere festen

McIlroy jager Luke Donald for sammenlagtseieren på Europa-touren, og sistnevnte trenger en topp-ni-plassering denne uken for å sikre seg mot å bli dyttet ned fra toppen. Da han treputtet det 8. hullet fredag falt han helt ned til 31. plass, men reddet seg etterhvert inn med viktige birdies på det 16, 17 og 18. hullet. For øyeblikket  er han på 12. plass, tre bak McIlroy og åtte bak teten.

– Rent mentalt var det utrolig viktig å avslutte slik. Det ville være idiotisk av meg å bare satse på at Rory ikke vinner. Jeg vet hva som står på spill, og dette betyr mye for meg. Jeg var frustrert der ute. Jeg forsøke å være tålmodig, men det er ikke lett. Jeg ønsker å avslutte det jeg kom hit for å gjøre, og de siste hullene gjorde at jeg kunne smile igjen, sa verdenseneren etter runden.

Les også: Hanson klinte til i Dubai

For Quiros sin del handler det om å ødelegge Donalds seiersfest.

– De kjemper om topplasseringen i The Race to Dubai, men vi andre er her for å forsøke å spolere festen. De er ikke de eneste som betyr noe i denne turneringen, påpeker spanjolen.

(Kilde: europeantour.com)

 

Hva synes du er mest interessant denne uken: hvem som vinner turneringen, eller kampen mellom Donald og McIlroy i Race to Dubai? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!