Det har vært mye snakk om Callaway i vinter. Stor satsing på sosiale arenaer som Twitter og Golfwrx har slått bra ut. På banen har de utrolig nok fått oppmerksomhet takket være en konkurrent. På Mission Hills i Kina brukte Phil Mickelson en TaylorMade RBZ 3w med stor suksess. Callaway klarte å snu dette til sin fordel. Grunnen til at han spilte med en RBZ var rett og slett at Callaway ikke var klar med sin nye super-fairwaywood, den vi i dag kjenner som X Hot. De sa rett ut at de var så sikker på sitt kommende produkt at de ikke så det som en trussel at deres største stjerne valgt en konkurrerende kølle i denne ene turneringen.

 

– Vi er seriøst stolt av designet og prestasjonene til X Hot fairwaywoods. Vi tror den har satt en ny og ekstremt høy standard i denne klassen. De ekstra lengdene er virkelige. Under testing har for eksempel Alvaro Quiros fått nesten 16 meter ekstra i forhold til køllen han har i bagen i dag, Dr. Alan Hocknell, SVP Utviklingsavdelingen, Callaway Golf.

 

2012 var et stort år for fairwaywoods. Det kom utrolig lange køller på markedet og trenden fortsetter inn i 2013. X Hot har sprengt grenser under testing, for mange blir det en kølle som kan erstatte en litt upålitelig driver. Slagflaten er 40% tynnere, sweetspot har blit 90% større. Sammen med lavt tyngdepunkt blir dette en kølle med jevnt resultat selv på de litt dårlige treffene. For å gjøre den til et verktøy for alle situasjoner har Callaway modernisert Warbird sålen. Den heter nå Modern Warbird Sole og skal gjøre X Hot til at allsidig verktøy.

 

Vi var tilstede under den første presentasjonen av X Hot. I både standard og Pro versjon er dette en pen kølle. Fasongen er fin, X Hot Pro vil slå bra an hos dem som liker tradisjonelle og litt mindre hoder. Den grå fargen på toppen er ikke det minste spesiell slik farger og golfkøller har utviklet seg de siste årene. De har en eksplosiv følelse og begge har mer enn nok tilgivende egenskaper til å bli et godt valg fra både tee og fairway. Veldig positivt at de kommer med #9 og #11. Et godt valg for dem som ikke liker hybrider og lange jern.

 

X Hot fairwaywood

#3 (15°), #4 (17°), #5 (19°), #7 (21°), #9 (23°) og #11 (25°).

Standardskaft er «made for» Project X Velocity (rød X på skaftet) i 43.5 tommer lengde.

Light, regular og stiff flex.

Veiledende pris er 1.795,-.

 

X Hot Pro fairwaywood

13.5°, 15°, 17° og 19°.

Ekte Project X Velocity skaft (blå X på skaftet) i 43 tommer lengde.

5.5 (70 gram), 6.0 (74 gram) og 6.5 (75 gram) flex.

Veiledende pris er 1.795,-.

 

Begge kommer for salg allerede 25.januar.

 

 

Med så mye prat om fairwaywoods og lengder er det lett å glemme driveren. Den lever i beste velgående og X Hot kommer i 2013 i to versjoner. Begge har Opti Fit, Callaways system for justering. Standardmodellen er nøytral før man begynner å skru på den mens Pro er 0.5° åpen. Hodestørrelsen på henholdsvis 460cc og 440cc viser kanskje at Pro er valget for den litt bedre spilleren men den kan også være bra for dem som vil ha lavere spinn.

 

Drivere er helt på grensen av det tillatte under dagens reglement. Allikevel klarer de å utvikle produktene videre. Spesielt i drivere ser vi at det sentrale er å produsere køller som gir godt resultat på feiltreff. Vi nevnte det over i avsnittet om X Hot fairwaywood. Dere kommer sikkert til å lese mer om det i tester og andre forhåndsomtaler. Økt ballhastighet og presisjon på større deler av slagflaten står sentralt. Alle har sin måte å løse problemet. 

 

Skal du kjøpe driver nå anbefaler vi deg å teste og se hvilken som gir deg gode slag når du treffer lavt ned, mot tåen eller hælen. Ikke tenk kun på det ene treffet midt i sweetspot, vær realistisk og bruk den teknologien som produsentene gir deg. Driveren med jevnest resultat over store deler av slagflaten vil trolig være best for den helt vanlige golferen.

 

X Hot driver

9.5°, 10.5°, 11.5° og 13°.

Standardskaft er «made for» Project X Velocity i 46 tommer lengde.

Light, regular og stiff flex.

Veiledende pris er 2.495,-.

Kommer for salg 25.januar.

 

X Hot Pro driver

9°, 10.5° og 12°.

Standardskaft er ekte Project X Velocity i 45.75 tommer lengde.

5.5 (64 gram), 6.0 (65 gram) og 6.5 (76 gram) flex.

Veiledende pris er 2.495,-.

Kommer for salg 15.februar.