Sør-afrikaneren langer ut mot Europa-touren, som har bestemt at spillere som ønsker å delta i sesongfinalen i Dubai er nødt til å spille minst to av de tre Race to Dubai-turneringene som leder opp til finalen.

 

I stedet for å fortsette å være med i kampen om 50 millioner kroner, har Els bestemt seg for å trekke seg fra finalen. Selv tror 44-åringen at sjefene i Europa-touren ikke bryr seg.

 

-Hvorfor skulle de ta en slik avgjørelse og samtidig forvente at noen spille ville? Dette er en farse. Etter min mening er det en vits, tordner Els, ifølge golf365.com.

 

Els sitt kallenavn er «The Big Easy». Det er det imidlertid den fløyelsmyke svingen, og ikke temperamentet som har gitt ham det kallenavnet. I fjor langet han ut mot banemannskapet på Wentworth under PGA-mesterskapet, fordi han ikke var fornøyd med greenene. Det hele endte med at Els beklaget hendelsen, og donerte også en sjekk på et ukjent beløp til touren.

 

Les også: – De hører for f*** ikke på meg!

 

Stadig flere av Europa-tourens stjerner blir lokket av PGA-touren. Rory McIlroy, Lee Westwood, Luke Donald, Sergio Garcia og Ian Poulter er blant de største profilene som har fått amerikansk adresse.

 

Dermed har touren sett seg nødt til å finne ut av løsninger for å få dem tilbake til Europa. En av dem er Race to Dubai-løsningen som Els nå raser mot.

 

– Jeg har forståelse for tourens synspunkt rundt dette, men det er helt galt. Jeg har spilt på begge tourene siden 1994, og det har ikke vært noe problem. Plutselig forventer touren at vi skal spille fullt program. Jeg har vært vant til å spille syv turneringer for å klare kortet i Europa. Nå må vi plutselig spille mer enn vi må i Amerika. Det er retningen det går i, og det mener jeg er er feil, konkluderer Els.

 

Nå hinter han til at årets sesong kan bli hans siste på Europa-touren.

 

– Jeg må gå gjennom programmet mitt. Jeg har vært med på oppveksten til denne touren. 22 år har det gått, og nå gjør de det nesten umulig for meg å fortsette.

 

– Alt det gode jeg og mange av de andre spillerne har gjort for touren…De har gitt meg æresmedlemskap og alt det der, men nå går de i feil retning. Man kunne alltid spille på begge tourene. Luke Donald og Rory McIlroy vant begge pengelistene. Nå må vi begynne å ta avgjørelsen på hvor vi skal spille. Vi har familier og timeplaner å ta hensyn til.

 

(Kilde: golf365.com)