Etter å ha gått hele 2010-sesongen uten seier, løsnet det endelig for Tutta i matchturneringen Sybase Match Play Championship 2011. Ved å senke en femmeters birdieputt på det siste hullet i den dramatiske finalen mot Cristie Kerr, kunne Oslo-jenta strekke hendene i været og juble for sin første seier siden CN Canadian Women’s Open i 2009 (se video nederst i artikkelen).

 

På vei til finalen beseiret hun spillere som Yani Tseng, Stacy Lewis og Natalie Gulbis. Seieren blir ikke noe mindre imponerende når man tar i betraktning at hun slet med influensa den samme uken.

 

Senere på året vant hun også Safeway Classic og Ladies Irish Open, var Europas kanskje viktigste brikke i seieren i Solheim Cup, og noterte seg i tillegg for 11 topp ti-plasseringer i løpet av sesongen.

 

Etter en skuffende start på årets sesong, med 12. plassene i Mobile Bay LPGA Classic Kia Classic som sine beste resultater så langt, kan ukens turnering forhåpentligvis være en trigger for en ny kanonsesong.

 

Sybase Match Play Championship spilles som i fjor på Hamilton Farms Golf Club i New Jersey, fra torsdag til søndag. Det har de siste dagene regnet hardt i New Jersey, og det er en myk bane som venter spillerne. Tirsdag lavet det ned så mye at hun nesten ikke fikk trent ute på banen. Likevel er det forventet at turneringen slår i gang til normal tid, og Tutta tar det hele med et smil. 

 

– «Fikk bare spilt fem hull i dag, det høljer ned her. Men det har ikke så mye å si, spilte den nok i fjor ;)», skriver hun på sin Twitter-profil.

 

Tidligere denne uken møtte hun LPGA.com til et raskt Q&A-intervju før turneringen. Les spørsmålene oversatt under.

 

LPGA: Har man en annen tilnærming til match enn slagspill?

SP: Man kan være aggressiv, og det er det jeg elsker.

 

LPGA: Forbereder du deg noe annerledes enn du ville gjort i en normal uke?

SP: Jeg forbereder meg på samme måte før hver turnering, men bruker kanskje enda litt mer tid på greenene.

 

LPGA: Hva er nøkkelen til å spille bra på Hamilton Farms?

SP: I alle match-turneringer er man nødt til å putte bra.

 

LPGA: Hvordan passer banen spillet ditt?

SP: Jeg kan spille aggressivt.

 

LPGA: Hva er dine favoritthull?

SP: Jeg synes de siste ni har mange bra match-hull, og jeg synes det 18. er et morsomt avslutningshull.

 

LPGA: Hva gleder du deg til denne uken?

SP: Folks gjestfrihet er fantastisk hele uken.

 

LPGA: Hva liker du å gjøre når du er i New Jersey?

SP: Sove når jeg ikke spiller.