Under forrige ukes matchspill-turnering i San Francisco, krysset en hel golfverden fingrene for en drømmefinale mellom Rory McIlroy og Jordan Spieth. Veiene til verdens to beste golfere krysset imidlertid hverandre aldri.

Det gjør de derimot denne uken, når golfens «femte major» slår i gang på TPC Sawgrass i Florida torsdag. Jason Day utgjør den siste brikken i gruppen.

Rory McIlroy, som fylte 26 år på mandag, uttalte etter forrige helgs finaleseier mot Gary Woodland at Jordan Spieth inspirerer ham til å bli stadig bedre.

– Jeg tror alle, ikke bare meg men hele touren, ble inspirert av hva Jordan Spieth gjorde på Augusta. Dette er starten på en del turneringer på rad for meg, og jeg ønsker å spille bra og øke ledelsen på verdensrankingen. Jeg klarte det nå, og vil bare fortsette. Det er bra å ha spillere som pusher deg til å bli bedre, og jeg føler han (Spieth) er en av spillerne som gjør det nå, sa McIlroy, som nå har åpnet opp en luke på tre og et halvt poeng på toppen av rankingen.

Les også: Joakim Mikkelsen om Jordan Spieth

Tiger Woods skal spille for første gang siden han deltok i The Masters for en måned siden. Det blir nok ikke et ubetydelig antall tilskuere som vil følge hans ball heller: Han skal spille med Adam Scott og regjerende mester Martin Kaymer.

Turneringen sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay alle dager. Sendingene varer fra 19.00-01.00 torsdag og fredag, og 20.00-01.00 lørdag og søndag.